Ana SayfaYazarlarİlle de Fener

İlle de Fener

 

 

Bazı GS’liler fanatikliklerini Fener düşmanlığıyla körükleyerek canlı tutarlar. Dostum H.Berktay da onlardandır. İktidarın oyları yeniden saydırarak belirsizlik havası yaratıp beraberlik elde etme stratejisini mızıkçılık diye adlandırarak ifşa ettiği yazısında yine hiç yoktan Fener’le paralellik kurarak itibarsızlaştırmaya çalışmış.

 

https://www.serbestiyet.com/yazarlar/halil-berktay/fenerbahceden-ak-partiye-848817

 

Uzatmaya gerek yok. 2010’ların başında siyasi iktidarla Fener yönetiminin arasını açan karşılıklı beklenti çatışmalarının arka planı artık biliniyor. İktidar önemli bir sosyal ağ olarak Fener yönetimine de karışmak isterken Fener’in bazı müteahhit yöneticileri de önemli kamu ihalelerinde hayal kırıklığı yaşamıştı. Siyasi iktidar vs kulüp yönetimi; orantısız güçte iki taraf Tabii siyaset kazandı ve Fener’in şampiyonluğu şike söylentilerinin tozu-dumanında örtbas edildi.  En makul cevap Fener’in en şuurlu aklı, kaptan Alex’ten geldi: Biyografisinde mealen: “Sahadaki oyuncuların fark etmediği bir şike nasıl olabilir? O zaman biz rakiplerimizle neden kıyasıya mücadele ediyorduk?” diye soruyordu. Tabii biz tribünden, ekrandan seyredenler yöneticilerin kefili olamazdık ama o dişe diş mücadeleleri izlemiştik. Sonra başta evimdeki GS’li eşim ve GS’li dostlarımı evde kuracağım var-sisteminde maçları teker teker izleyip rakiplerin güç/efor düşürdüğü pozisyon ve anları tespite davet ettimse de yanaş[a]madılar. Kısacası o zaman da mızıkan Fener değil politikacılardı.

 

Berktay’a gelince: Ortalıkta seçim sonucu yönetimindeki komediyi hicveden nice zeka mahsulü mecaz dolanırken… Ki içlerinde Fener’le ilgilileri de var, “Fener yönetimi ligde alınan puanların yeniden sayımı için TFF’ye başvuruyormuş.” vs. “Yaşından şikayetçi tanıdığım yaşlarının yeniden sayılması için nüfus müdürlüğüne başvurmayı düşünüyor.”…  Akıllı hiciv seçimle sınırlı da değil; saraydan yönetim sistemini de kapsayabiliyor; Cumhurbaşkanlığı var sisteminde tüm pozisyonlar sarayda kurulacak var-odasında değerlendirilecekmiş. vb. Bu kanallar H. Berktay’ın kapasitelerine eski defterleri zorlama yorumlarla açma çabasından daha çok uyardı. Nitekim o da fark etmiş olmalı ki sabah gecikmeden yeni bir yazıyla merhum Fenerli dostu Tosun Terzioğlu’nun eski bir esprisiyle değiştirdi mecrasını:

 

https://www.serbestiyet.com/yazarlar/halil-berktay/fenerbahce-esprilerinde-aymden-yskya-848820

 

 

Tunceli komunist mi oldu?”  başlıklı seçim yazımı gecikmeden gireceğim.

 

 

 

 

- Advertisment -