Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Türkeş kardeşlerden Sinan Ateş’in babasına bayram ziyareti: “Bu cinayet...

ÖZEL HABER | Türkeş kardeşlerden Sinan Ateş’in babasına bayram ziyareti: “Bu cinayet aydınlatılmak zorundadır”

MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in İyi Parti’den milletvekili adayı olan kızı Ayyüce Türkeş, öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş’in babası Musa Ateş’i yarın (23 Nisan) Bursa’da ziyaret edecek. Ayyüce Türkeş, ziyaretle ilgili Serbestiyet’e konuştu: “Hukukun üstünlüğünü her şeyin üstünde tutan babam Alparslan Türkeş’in kemikleri sızlıyor. Bu cinayet aydınlatılmak zorundadır. Sinan Ateş’in kanını yerde bırakmayacağız.”

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da öldürülmesinin ardından MHP ile İyi Parti arasında başlayan tartışmada yeni bir perde açılıyor. Ateş’in eşi Ayşe Ateş’le görüştükten sonra “Sinan Ateş’in kanını yerde bırakmayacağız” diyen İyi Parti lideri Meral Akşener’in ardından, İyi Parti’den Ateş ailesine yeni ve anlamlı bir destek geliyor.

Akşener’in Adana’dan birinci sıra milletvekili adayı gösterdiği Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş, Sinan Ateş’in babası Musa Ateş’e bayram ziyaretinde bulunmak için Bursa’ya gidiyor. Ayyüce Türkeş’e bu ziyarette kardeşi Kutalmış Türkeş’in de eşlik edeceği öğrenildi.

Ziyaretle ilgili Serbestiyet’in sorularını yanıtlayan Ayyüce Türkeş, cinayeti duyduğu günden beri büyük üzüntü duyduğunu anlattı. Türkeş, milletvekili kampanyasını sürdürürken Sinan Ateş’i unutmasının mümkün olmadığını söyledi ve Ateş’in babası Musa Ateş’e bayram ziyareti yapma kararı aldı.

“Bayramın 3. günü Bursa’dayım”

Ayyüce Türkeş, Sinan Ateş cinayetinin aydınlatılması için MHP’nin “üzerine düşeni yapmadığını” düşünüyor. Türkeş, neden böyle düşündüğünü şöyle anlatıyor:

“Sinan Ateş, Ankara’nın orta yerinde hunharca öldürüldü. Bu cinayet, Türkiye’nin gelmiş olduğu korkunç noktayı da gözler önüne seriyor. Bu katliamın destekçilerinin de MHP’nin aktif üyeleri olduğuna dair bir sürü iddia ortaya atılıyor ama MHP’nin cinayeti aydınlatmak için samimi bir çaba içinde olmadığını görüyoruz. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Genel başkanımız sayın Meral Akşener’in dediği gibi Sinan Ateş’in kanını yerde bırakmayacağız, cinayeti aydınlatacağız. Bayramın 3. günü Bursa’dayım.”

“Ülkücüden mafya, mafyadan ülkücü olmaz”

Ayyüce Türkeş’in cinayet konusunda MHP’ye tepkili olmasında, MHP’nin babası Alparslan Türkeş’in mirasını yaşatmadığını düşünmesinin de payı var:

“Babam için hukukun üstünlüğü her şeyden önce gelirdi. Ben de bu inançla siyasete girme kararı aldım. Babam, 80 yıllık ömrünü canından çok sevdiği vatanı için harcadı. Alparslan Türkeş, ülkesi için yaşadı. Onun vatanına hizmet aşkı ülkücü camianın en büyük mirasıdır. Ama gelin görün ki eski ülkü ocakları başkanı Sinan Ateş katledildi. Cinayet işlendikten sonra da MHP içinden kimi isimlerin cinayetle bağı olduğu konuşuldu. Babamın da dediği gibi; ülkücüden mafya, mafyadan ülkücü olmaz. Ben bu cinayetin aydınlatılması konusunda sonuna kadar kararlılığımı koruyacağım. Baba Musa Ateş’e de bu niyetimi anlatacağım. Cidden, Alparslan Türkeş’in kemikleri sızlıyor. Bu cinayet aydınlatılmak zorundadır.”

Cinayet soruşturması MHP’ye kadar uzamıştı

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma MHP’li isimlere uzanmış, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekât polisi, cinayeti organize etmekle suçlanan Doğukan Çep, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel ve tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara’dan uzaklaştırdığı söylenen Tolgahan Demirbaş’ın da aralarında olduğu 18 kişi tutuklanmıştı.

Ateş cinayeti soruşturmasına atanan savcı Durdu Özer’in, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Eyüp Yıldızlar ile makamında çekilmiş fotoğrafı ortaya çıkmıştı.

- Advertisment -