Ana SayfaRÖPORTAJÖZEL RÖPORTAJ I MHP’li Feti Yıldız: “Türkiye partisi oldukları anda konuşulur, gerisi...

ÖZEL RÖPORTAJ I MHP’li Feti Yıldız: “Türkiye partisi oldukları anda konuşulur, gerisi çok kolay. ‘Anayasa için yapıyorlar’ yorumları sığ, bu mesele çok önemli”

MHP lideri Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni bir diyalog için DEM Parti’ye uzattıkları el, Ankara siyasetinin gündeminde. Bahçeli’nin en yakın kurmaylarından Feti Yıldız, Serbestiyet’in “Diyalog nasıl kurulacak, çözüm süreci için bir zemin var mı” sorusuna cevap verdi: Anayasa için, seçim için yapılıyor- gibi yorumlar bize göre çok sığ yorumlar. Terör, bölücülük Türkiye’nin enerjisini 40 yıl sömürdü. Yazıktır, günahtır. Bu mesele çok önemli, çok. Türkiye Yüzyılı’nda terörün ve bölücülüğün ortadan kaldırılması önceliktir. O gelenekten gelen partilerin vesayetten kurtulması, özgürleşmesi lazım. Türkiye partisi oldukları anda konuşulur. Sonrası kolay diyoruz.”

TBMM’nin açılışında DEM Partililerin elini sıkan MHP lideri Devlet Bahçeli “DEM’e uzattığım el,  -Türkiye partisi olun- teklifidir” derken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu elin değerinin anlaşılmasını istedi. Bahçeli ile Erdoğan’ın mesajlarının tam olarak ne anlama geldiğine, dahası yeni bir çözüm sürecinin başlayıp başlamayacağını ilişkin Ankara kulislerinde tartışmalar sürüyor. 

Bahçeli’nin tam olarak ne yapmak istediği, MHP’nin beklentisinin ne olduğunu MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılarından Feti Yıldız Serbestiyet’e anlattı: 

“Terör Türkiye’nin enerjisini 40 yıl sömürdü. Yazıktır” 

“Genel başkanımız Türkiye Yüzyılı’nda terörün sıfırlanmasının, bölücülük melanetinin ortadan kaldırılmasının öncelik olduğunu söyledi. Bunun yanlış anlaşılacak tarafı yok ki. -Aşımızı beraber taşıralım, işimizi birlikte artıralım. Huzur ve güvenliğimizi el ele çoğaltalım- dedi. Müthiş sözler. Geldiğimiz bu dönemde bu sözlerin ve çağrının kıymeti tüm muhalefet partileri tarafından bilinmeli. Bunun bir tarafından çekiştirilerek -anayasa için, seçim için yapılıyor- gibi yorumlar bize göre çok sığ yorumlar. Terör, bölücülük Türkiye’nin enerjisini 40 yıl sömürdü. Yazıktır, günahtır. Bu mesele çok önemli, çok.” 

“Sonrası kolay” 

Peki DEM’le karşılıklı diyalog zemini hazır mı? Bu diyalog, çözüm sürecini beraberinde getirir mi? 

“Evet adım atmak gerekiyor. DEM’in terör belasından, onların vesayetinden kurtulması gerekiyor. Açıkçası özgürleşmesi lazım. Türkiye partisi oldukları anda konuşulur. Tek şart, kendilerini terör ve bölücülük melanetinden kurtarmalarıdır. Sonrası kolay diyoruz.”

- Advertisment -