Manşet

31 Mart’ın mesajı neydi?

13 nolu mahkemenin, Kavala’nın, “yeniden yargılama” talebini reddetmesi, siyasi havayı mahkeme kararlarına bakarak yorumlayanları daha da endişeli hale getirdi. Kobani kararlarındaki ağır hapis cezaları, değişim bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı. Bir kesim, bu kararları 31 Mart’taki seçmen iradesine aykırı kabul ediyor.

SETA’dan Dışişleri’nin iki numaralı koltuklarına atamalar

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Dışileri Bakan Yardımcıları atandı. Halen Hakan Fidan’ın başdanışmanı olan Nuh Yılmaz, SETA Vakfı Genel Koordinatörü Burhanettin Duran ve büyükelçi Ayşe Berris Ekinci bakan yardımcısı olarak atandı. Daha önce SETA Washington’da genel müdürlük yapan Yılmaz ile birlikte iki iktidara yakın düşünce kuruluşu SETA kökenli isim Dışişleri’nin iki numaralı koltuklarına oturdu.

Şivan Perwer ile Aynur Doğan barıştı: Beraber ‘Keça Kurdan’ı söylediler

Kısa bir süre önce ‘Keça Kurdan‘ gerilimi yaşayan Şivan Perwer ile Aynur Doğan barıştı. İki şarkıcı Zaho’da düet yaptılar ‘Keça Kurdan’ı söylediler. Kısa bir süre...

Soylu’ya yakın eski Ankara emniyet müdürüne müfettiş soruşturması: Karşı-hamle mi?

Ankara Emniyeti’nde üst düzey isimlerin gözaltına alındığı soruşturmanın arkasında “Yerlikaya-Soylu çekişmesi”nin de etkisinin olduğu değerlendirmeleri yapılıyor. Gözaltıların ardından, Soylu’nun bakanlığı döneminde Ankara Emniyet Müdürlüğü yapan Servet Yılmaz hakkında müfettiş soruşturması başlatıldığı ortaya çıktı.
- Advertisement -

ÇEVİRİ | Terry Eagleton: Yeni öğrenci radikalizmini savunmalıyız

Batı’nın kampüslerini işgal eden öğrenciler arasında kafası kıyak halde “savaşma seviş” diyerek dolaşan pek fazla tip yok. Barış için bunca feryat ediyorlarsa, bunu gelecekte şiddetin aşıldığı bir dünya adına değil, Gazze’de hemen şimdi ateşkes olması için yapıyorlar ve katliamın sona ermesinin devasa bir aşk çemberini ortaya çıkaracağına dair hezeyan içinde değiller. Kısacası, 1960’lardaki atalarından daha akıllı, pragmatik ve daha az idealist oldukları gibi, kafayı bulmanın ve sevişmenin cennete giden yol olduğu inancına da daha şüpheci yaklaşıyorlar. Bu anlamda, soğukta uyumaları ve polisten dayak yemeleri dışında, günümüzün diğer öğrencilerinden pek de bir farkları yok.

En Son Çıkanlar