Ana SayfaDış Haberİtalya’nın tatil bölgelerinde fiyatlar Bodrum’la yarışıyor

İtalya’nın tatil bölgelerinde fiyatlar Bodrum’la yarışıyor

Türkiye’de Bodrum fiyatları üzerinden konuşulan fahiş tatil yeri fiyatları İtalya’nın da gündeminde. Ünlü Bari-Brindisi sahil şeridindeki plajlarda iki şezlong bir şemsiye en ucuz 60 Euro. Puccia adı verilen sandviçler 26 Euro. Otopark en ucuz 8 Euro. Corriere Della Sera’nın “firavun fiyatları” dediği fiyatlar yüzünden İtalyanlar tatil için Arnavutluk ve Yunanistan’a gidiyor

Corriere Della Sera gazetesinde Perşembe yayınlanan habere göre, İtalya’nın bazı bölgelerindeki tatil masrafları İtalyan halkında şaşkınlık yaratmaya başlamış durumda. İtalya’nın popüler sahil şeritleri arasında olan Bari-Brindisi sahil şeridindeki turistik merkezleri inceleyen gazete, İtalyanların hoşuna gitmeyen fiyatları ortaya dökmüş.

 Örrneğin “Puccia” adı verilen sandviçler ortalama 26 Euro’ya çıkabiliyor. “Frissella” adı verilen daha küçük ve üstü açık (üstünde en fazla küçük domates parçacıkları olabilen hatta bazen domatesin bile olmadığı) sandviçlerin fiyatı da 16 Euro’ya kadar. Otopark ücretleri de 8 Euro’ya kadar çıkabiliyormuş. Tabii rakamlar tatil yerinden tatil yerine değişiyor. Frisella fiyatları Bari’de 19 Euro’ya kadar yükselebiliyor. Corriere, bu tür fiyatları “firavun fiyatı” olarak tanımlıyor.

Plajda iki şezlong bir şemsiye almak ise günlük 60 Euro’dan başlıyor ama çok talep olan günlerde 150 Euro’ya kadar yükselebiliyor.

Haberde, bu fiyatlar yüzünden, birçok İtalyan’ın Arnavutluk ve Yunanistan’da tatil yapmayı tercih ettiğine de dikkat çekiliyor.

İtalya’nın çoğu yerinde, plaja oturup, bir yemek, bir tatlı yiyip, yanında da alkollü içki aldığınızda, 60 Euro’dan aşağı çıkmanız mümkün olmuyormuş. Bu rakamları birebir TL’ye çevirdiğimizde, Bodrum’daki çok yakınılan fiyatlara yakın fiyatlara ulaşıyoruz. Buna karşın, Euro’nun ve TL’nin alım gücü üzerinden bir değerlendirme yaparsak, pahalılık düzeyinin Bodrum’un popüler yerlerine oranla biraz daha makul kaldığı sonucuna varabiliriz.

Öte yandan, Bari-Brindisi şeridinden biraz daha güneye iner, yani merkezi bölgelerden uzaklaşarak daha “bakir” sahillere yönelirseniz, fiyatlar düşüyor. Mesela “çizmenin (güneydoğu) ucu” olarak tanımlanabilecek Salento ilinin Gallipoli plajlarındaki yeme-içme fiyatları daha normal. Orada hala 1.50 Euro’ya kahve içmek mümkün. Gargano’da ise bir Margarita Pizza’nın fiyatı 7 Euro’dan başlıyor ki bu fiyat da eski yıllara göre yüksek olmakla birlikte diğer tatil bölgelerine göre makul. Ancak Gallipoli ve Gargano’da da diğer ücretler çok yüksek, sadece yeme-içme daha hesaplı.

- Advertisment -