Ana SayfaHaberlerAkşener: “Dünün ‘Eyyyy Biden'ı’, bugünün ‘Dostum Biden'ı’ oluverdi”

Akşener: “Dünün ‘Eyyyy Biden’ı’, bugünün ‘Dostum Biden’ı’ oluverdi”

“Hesap soramadığı gibi, bir de hamdolsun çeken şu ezikliğe bakar mısınız? Büyük düşman Biden'dan, Dostum Biden'a savrulan şu ruh haline bakar mısınız? Arkadaş, böyle bir yüzsüzlük olabilir mi? Böyle bir ciddiyetsizlik olabilir mi? Böyle devlet insanlığı olabilir mi? Yazıklar olsun!”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki Meclis grup toplantısında konuştu. Akşener’in gündeminde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden’ın NATO zirvesindeki görüşmesi vardı. Erdoğan’ın NATO zirvesine gitmeden önce Biden’ın 24 Nisan mesajını gündeme getireceğini açıklayıp, görüşmeden sonra “Hamdolsun ki gündeme gelmedi” demesini eleştiren Akşener’in konuşmasından öne çıkan satırlar şöyle:

“Biliyorsunuz, Sayın Erdoğan, geçtiğimiz Pazartesi NATO Zirvesi’ne katıldı. Daha düne kadar verip veriştirdiği NATO, bir anda değerli oluverdi. Daha Pazar akşamına kadar, bakanlarından tutun da, atanmış bürokratına kadar bu arkadaşların tamamı, ‘Muhalefetin dostu Biden’ diyorlardı.

“‘Hayın Biden’ diyorlardı, ‘zalım Biden’ diyorlardı. Sonra ne oldu? Pazartesi oldu ve basın toplantısında, Sayın Erdoğan, Amerikan Başkanı için ne dedi? ‘Dostum Biden’ dedi.

“Dünün ‘eyyyy Biden’ı’, bugünün ‘Dostum Biden’ı’ oluverdi. İşte size, Sayın Erdoğan’ın bipolar dış politika anlayışının son örneği… İşte size, kanka diplomasisinin Türkiye’yi getirdiği son nokta… Allah sonumuzu hayretsin.”

Konuşmasının devamında ABD’nin 24 Nisan kararını hatırlatan Akşener şöyle dedi:

“14 Haziran günü iktidarın besleme medyası bir başlık atmıştı. Buna göre Sayın Erdoğan, aynen şöyle diyordu; ‘NATO Zirvesi’nde Biden’a, 24 Nisan Soykırım iddiasını da soracağım.’ Yani arkadaş oraya, had bildirmeye gidiyordu. Yani arkadaş oraya, hesap sormaya gidiyordu. Sorabildi mi? Soramadı. Soramadığı gibi, bir de basın toplantısında, ‘Hamdolsun, 24 Nisan konusu gündeme gelmedi’ dedi.

“Şu zayıflığa bakar mısınız? Hesap soramadığı gibi, bir de hamdolsun çeken şu ezikliğe bakar mısınız? Büyük düşman Biden’dan, Dostum Biden’a savrulan şu ruh haline bakar mısınız? Arkadaş, böyle bir yüzsüzlük olabilir mi? Böyle bir ciddiyetsizlik olabilir mi? Böyle devlet insanlığı olabilir mi? Yazıklar olsun!”

- Advertisment -