Ana SayfaHaberler“Ben yerinde olsam Özgür Özel’le yarışmak istemem” dedi; 14 Mayıs öncesi tartışmalar...

“Ben yerinde olsam Özgür Özel’le yarışmak istemem” dedi; 14 Mayıs öncesi tartışmalar yeniden başladı

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Sözcü TV’de soru üzerine Özel’in İmamoğlu ve Yavaş’tan Erdoğan için daha zorlu bir rakip olacağını söyledi, “Ben yerinde olsam Özgür Özel’le yarışmak istemem” dedi. Başarır’ın sözlerine İmamoğlu’na yakın isimlerden ve sosyal medya hesaplarından tepkiler geliyor. Daha önce de CHP içi tartışmalara imzasız yazılarla müdahil olan ODA TV’de “Özgür Özel 'sahneye' sürüldü... Yeni 'Tuncay Özkanlar' hayırlı olsun” başlıklı imzasız bir yazı yayınlandı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP lideri Özgür Özel’le yarışmasının, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’la yarışmasından ‘daha zor olacağını’ savundu.

Dün (4 Mayıs) Sözcü TV’de İpek Özbey’e konuk olan Başarır, Özbey’in “Erdoğan’ın Özgür Özel’le, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu uzaklaştırmak ve Özgür Özel’le yarışmak istemediği için görüştüğü değerlendirmeleri yapıldı. Böyle değerlendirmek mümkün mü?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Ben yerinde olsam Özgür Özel’le yarışmak istemem.”

Başarır, Özbey’in “Diğer adaylardan daha mı zor olur” sorusuna da şu yanıtı verdi:

“Bana göre tabii ki… Genel başkan; çok çalışkandır, çok zekidir ve çok güçlü bir hafızası vardır. Bir konuda birden fazla uzman arkadaşı tarafından teyit alır ve ona göre karar verir. Demokrasiye, parti içi adalete çok inanır. İkna edilmesi kolay birisi değildir. Yani Türkiye’nin uzun yıllardan sonra ihtiyacı olan bir liderdir. Zaten bunu göreceğiz. O tartışmaya girmesinin ona hiçbir faydası yok. Ekrem Bey de, Mansur Bey de, Özgür Bey de hepimiz bir bütünüz zaten. Bizim derdimiz birimizden birinin o koltukta oturması değil. O 1 saat 40 dakikalık görüşmede ortaya atılan sorunların çözülmesi.”

Sarıgül: “Genel başkanıma dikkat edin”

CHP milletvekili Mustafa Sarıgül de TV100’de katıldığı yayında “CHP’nin 2028’de gönlünüzden geçen adayı kim” sorusuna, “Bilgisiyle, becerisiyle, yetenekleriyle yıllarca CHP’de grup başkanvekilliği yapmış Özgür Özel’e genel başkanıma dikkat et” diye cevap verdi.

Başarır ve Sarıgül’ün açıklamalarına, İmamoğlu’na yakın sosyal medya hesapları, bazı akademisyenler ve gazetecilerden tepkiler geldi.

Oda TV’den isimsiz yazı: “Özgür Özel ‘sahneye’ sürüldü… Yeni ‘Tuncay Özkanlar’ hayırlı olsun”

CHP içi hizip tartışmaları ile ilgili daha önce de imzasız yazılarla tartışmalar çıkaran Oda TV’de de Başarır’ın bu sözleriyle ilgili “Biz bu ‘filmi’ gördük: Özgür Özel ‘sahneye’ sürüldü… Yeni ‘Tuncay Özkanlar’ hayırlı olsun” başlıklı isimsiz bir yazı yayımlandı:

“Ali Mahir Başarır’ın ‘iddialı’ çıkışı, ‘Kılıçdaroğlu doktrini’ denerek muhalefetin beş yılını heba eden CHP içindeki anlayışın yeniden hortladığını bize gösterdi.

Yeni CHP’nin iki numarası denebilecek CHP Mersin Milletvekili ve Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, genel başkanı Özgür Özel’i övmek isterken muhalif kitleleri yeniden travmatize edecek açıklamalara imza attı. Tıpkı CHP içinde şu an tarihe karışan, Türkiye’nin beş yılını Erdoğan’a hediye eden, başta Tuncay Özkan olmak üzere ‘Kılıçdaroğlu aday olsun’ kliği gibi…”

Yazının sonunda Özel’in Türkiye’yi yönetmesine yüzde 55 hayır cevabı çıktığını gösteren bir anket verisine yer verildi:

“Öte yandan, ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından Türkiye genelinde 26 ilde yapılan kamuoyu araştırmasında seçmenlere, ‘CHP’nin iktidarda olmasını ve Özgür Özel’in Türkiye’yi yönetmesini ister misiniz?’ sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 31.5’i ‘Evet’, yüzde 55.3’ü ‘Hayır’ yanıtını verdi.”

- Advertisment -