Ana SayfaHaberlerGündemCinayette tetiği çekmekle suçlanan Mumcuoğlu: “2016-2021 arasında MİT’te çalıştım, Hablemitoğlu’nun adını 2017’de...

Cinayette tetiği çekmekle suçlanan Mumcuoğlu: “2016-2021 arasında MİT’te çalıştım, Hablemitoğlu’nun adını 2017’de duydum”

Hablemitoğlu iddianamesinde tetiği çekmekle suçlanan eski ÖKK’cı Tarkan Mumcuoğlu iddianameye giren ifadelerinde MİT’te çalışması için kendisini eski ÖKK komutanı Zekai Aksakallı’nın yönlendirdiğini söyledi. Mumcuoğlu ayrıca Hablemitoğlu’nun adını ilk kez kendisinin suikasta karıştığının öne sürüldüğü ilk ifadenin tarihi olan 2017’de, yani MİT’te görev yaptığı dönemde duyduğunu öne sürdü. Suikastı organize etmekle suçlanan Levent Göktaş da Hablemitoğlu’nun adını öldürülmesinden yıllar sonra duyduğunu iddia etmişti.

Necip Hablemitoğlu suikastı iddianamesinde tetiği çekmekle suçlanan eski Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) subayı Tarkan Mumcuoğlu, iddianameye giren ifadelerinde 2016-2021 arasında MİT’te görev yaptığını söyledi.

Mumcuoğlu, kendi ifadesine göre, Ocak 2022’de MİT’in temasları sonucu Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilen, davanın sanıklarından eski ÖKK’cı subay Nuri Gökhan Bozkır’ın 2017’de Ukrayna’daki Türkiye Büyükelçiliği’ne gönderdiği aleyhindeki mektuba rağmen MİT’teki görevine dört yıl süreyle devam etmiş.

Mumcuoğlu ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadesinde Hablemitoğlu’nu 2017’de hakkındaki suçlamalardan sonra tanıdığını öne sürdü.

“Yaptığım kritik görevlerde konsantrasyonumu bozdu”

Mumcuoğlu, Emniyet’teki ifadesinde MİT göreviyle ilgili şunları söyledi:

“2016-2021 yılları arasında Milli İstihbarat Teşkilatında çalıştım ve kendi isteğim ile 2021 yılı Eylül ayında emekli oldum.

“Şahsım adına 2017 yılından beri bu konunun gündemde olması beni ve ailemi ziyadesiyle meşgul etmiş ve yıpratmıştır. Ayrıca MİT’te görev yapmam sebebiyle medya organlarında ifşa edilmem açıkça MİT Kanunu’na da aykırı olup benim ve ailemin emniyetini tehlikeye düşürmüştür.

“Bunun yanında yaptığım kritik görevlerde kafamı meşgul ederek konsantrasyonumu ve moralimi bozmuş; şahsımı, emrimdekileri ve yapılan görevi tehlikeye atmıştır.”

“Aksakallı’nın yönlendirmesi etkili oldu”

Mumcuoğlu, savcılık ifadesinde MİT’e geçmesinde ÖKK eski komutanı emekli Korgeneral Zekai Aksakallı’nın etkili olduğunu söyledi:

“2016 yılı Mayıs ayında Milli İstihbarat Teşkilatı bünyesine geçtim. MİT’e geçme sürecinde ÖKK bünyesinde tabur komutanım olan Zekai Aksakallı’nın yönlendirmesi etkili oldu.”

“Necip Hablemitoğlu’nu 2017’den önce tanımıyordum”

Mumcuoğlu savcılık ifadesinde Hablemitoğlu’nu ölümünden önce tanıyıp tanımadığı sorusuna “Ben Necip Hablemitoğlu’nu 2017 yılında hakkımda suçlamalar başlayınca tanıdım. Öncesinde ben bu kişiyi tanımıyordum” cevabını verdi.

Göktaş da “öldürülmesinden yıllar sonra Hablemitoğlu adını duydum” demişti

Hablemitoğlu suikastını organize etmekle suçlanan, Bulgaristan’da tutuklu eski ÖKK’cı Levent Göktaş da adli süreç boyunca basınla paylaştığı mektuplarında Hablemitoğlu’nun adını öldürülmesinden yıllar sonra duyduğunu öne sürmüştü.

Göktaş’ın farklı tarihlerde adı MİT Müsteşarlığı için geçmişti.

- Advertisment -