Ana SayfaHaberlerİsrail’de aykırı sesler yükseliyor. MOSSAD eski başkanı: Rehinelerin serbest bırakılması karşılığında savaşı...

İsrail’de aykırı sesler yükseliyor. MOSSAD eski başkanı: Rehinelerin serbest bırakılması karşılığında savaşı derhal durdururdum

2011-2016 yılları arasında MOSSAD’ın başkanlığını yapan ve Netanyahu’ya yakın bir isim olarak bilinen Tamir Pardo’dan İsrail’in Gazze savaşına eleştiri: "Rehinelerin serbest bırakılması karşılığında Gazze'deki savaşı derhal durdururdum. Yalnızca bir-iki rehineyi kurtarmayı başarabiliriz, ancak askerlerimizi kaybederiz.”

Eski MOSSAD şefi Tamir Pardo, İsrail Kanal 12 televizyonunda konuştu:  Yalnızca belirli operasyonlarda bir veya iki tutsağı kurtarmayı başarabiliriz, ancak askerlerimizi kaybedebiliriz ve hepsini kurtaramayız. Rehinelerin serbest bırakılması karşılığında Gazze’deki savaşı derhal durdururdum.”

2011-2016 yılları arasında MOSSAD’ın tepesinde oturan Pardo, Türkiye kökenli Sefarad bir aileden geliyor. BNetanyahu’nun 1976 yılında ölen ağabeyi Yoni Netanyahu ile Sayeret Matkal komando biriminde birlikte görev yapan Pardo, Netanyahu ailesine yakınlığıyla biliniyor.

- Advertisment -