İsrail, Suriye’nin Humus iline yönelik hava saldırısı düzenledi.
İsrail’in Humus’un ardından Lazkiye’nin kuzeyinde bulunan kışlalara ve Palmira çevresine yönelik de saldırılar düzenlediği belirtildi.
İsrail savaş uçakları ayrıca, Şam üzerinde uçuş yaptı.
Saldırılar sonucu hasar ve zayiat durumuna ilişkin henüz resmi bir bilgi paylaşılmadı.
“Suriye’de geniş kapsamlı bir askeri harekata başvurabiliriz”
Al Arabiya’ya konuşan İsrailli güvenlik kaynağı, Humus’a yönelik saldırıda Türkiye’nin Suriye’ye askeri desteğinin hedef alındığını söyledi.
İsrailli kaynak şu ifadeleri kullandı:
“Humus’ta Türk üretimi olan ve kısa süre önce Humus’a getirilen füze ve hava savunma ekipmanlarının bulunduğu depoyu vurduk.
Türkiye bizi Suriye’de korkmadığımız, ama aynı zamanda istemediğimiz bir askeri çatışmaya çekmeye çalışıyor. Suriye’de eğer buna zorlanırsak, geniş kapsamlı bir askeri harekata başvurabiliriz.
Suriye’nin güneyinin silahsızlandırılması konusunda ısrarcıyız.”
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.