Ana SayfaHaberlerKHK’lı Yusuf Bilge Tunç 800 gündür kayıp

KHK’lı Yusuf Bilge Tunç 800 gündür kayıp

DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, 800 gündür kayıp olan KHK’lı Yusuf Bilge Tunç hakkında basın açıklaması yaptı.

29 Ekim 2016’da Savunma Sanayii Müsteşarlığı’ndaki görevinden KHK’yla ihraç edilen Yusuf Bilge Tunç’un 6 Ağustos 2019’dan beri yani 800 gündür kayıp olduğunu hatırlatan Yeneroğlu şunları kaydetti:

“Ailesi emniyet müdürlüğüne kayıp başvurusu yapmasına rağmen hiçbir şekilde etkin bir arama çalışması gerçekleştirilmemiştir. Eşi Nuray Tunç tarafından 12.08.2019 ve 08.09.2019 tarihlerinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan kayıp şahıs konulu başvurular ile Yusuf Bilge Tunç’un FETÖ/PDY üyeliğinden şüpheli olduğu soruşturma dosyaları anlamsız bir şekilde birleştirilmiştir. Birinde mağdur sıfatına diğerine şüpheli sıfatına sahip olunan dosyaların birleştirilmesi konunun sümen altı edilmek istendiğini göstermektedir.”

Kolluk güçleri ve yargı makamlarının yanı sıra İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanının da ailenin taleplerine bir yanıt vermediğini belirten Yeneroğlu, Yusuf Bilge Tunç hakkında verdiği soru önergelerine de yanıt verilmediğini duyurdu. 

2019’da 6 kişinin zorla kaybetme kapsamına girebilecek şekilde kaybolduğunu hatırlatan Yeneroğlu şöyle devam etti: “Kaybolmalarından aylar sonra bu kişilerin Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi’nde tutulduğu anlaşıldı. Bazıları daha sonra mahkemede hangi koşullarda zorla kaybedildiğini dahi anlattı. Bu kaçırılan kişilerin bazı emniyet müdürlüklerinde ‘bulunmaları’ ve çoğunun kendi haklarında artık gündem oluşturulmamasını talep ederek suskunluğa bürünmeleri zorla kaybetme iddialarının gerçekliğine dair fikir vermektedir.”

- Advertisment -