Ana SayfaHaberlerNetflix’in Terim belgeseli yayında: Çok izlenen belgeselde Hakan Şükür ve Arif Erdem’e...

Netflix’in Terim belgeseli yayında: Çok izlenen belgeselde Hakan Şükür ve Arif Erdem’e uygulanan sansür tartışılıyor

“Adamlar Hakan Şükür’ü göstermemek için spikerin 25 yıllık sesini silip penaltı sevincini bile değiştirmişler:) tarihinizden utanıyorsanız filmini çektirmeyin kardeşim.”

Galatasaray ve Türk futbolunun önemli isimlerinden Fatih Terim’in hayatı belgesel oldu.

Netflix tarafından hazırlanan ve uzun zamandır duyurusu yapılan belgesel, bu sabah (15 Eylül) itibariyle yayına girdi.

“Terim” belgeseli, yayına girmesinden kısa bir süre sonra sosyal medyada geniş bir ilgi yarattı.

1996-2022 yıllarına odaklanan belgeselde Fatih Terim, Türk futboluna damga vuran başarılarını kendi ağzından anlatıyor.

Belgesel Galatasaraylı taraftarlarca beğenildi. Netflix’e yöneltilen bazı eleştiriler de vardı.  

Bu eleştirilerin başında, özellikle 1996-2000 arasında dört sene üst üste kazanılan lig şampiyonluğunda ve UEFA Kupası ile Süper Kupa’nın Türkiye’ye getirilmesinde büyük payı olan Hakan Şükür, Arif Erdem gibi futbolcuların görüntülerinin belgeselde sansürlenmesi geliyor. Fetullah Gülen’e yakınlığı ile bilinen Şükür ve Erdem 15 Temmuz (2016) darbe girişiminin ardından yurtdışına çıkmıştı.

O eleştirilerden bazıları şöyle:

“Hakan Şükür’ü gizleyeceğiz diye 1-4 biten Hertha Berlin maçının ilk yarısını verip ikinci yarısını vermeden direkt maç sonuna gittiler. Tarihinizden utanacak kadar rezilsiniz.”

“Fatih Terim belgeselinin ikinci bölümündeyim. Hakan Şükür ve Arif Erdem görünmesin diye belgeseli çöp ediyorlar. Hertha Berlin maçı veriliyor, yediğimiz golü gösterdiler bir baktım ki 4-1 kazanmışız. Skorboard görünüyor sadece gollerimiz yok. Böyle belgesel mi olur?”

“Hakan Şükür’den utanması gereken bir topluluk varsa Galatasaraylılar değildir. Birinin bunu çıkıp anlatması gerek artık ya. Hakan hayatında utanması gereken tüm işleri siyasete girdikten sonra yaptı. Bırakın onlar utansın.”

“Allah kimseye Hakan Şükür ve Arif Erdem gibilerle alınmış kupanın yamalı bohça gibi yarım yamalak kesilmiş belgeselini yaptırtmayı nasip etmesin.”

“Hakan Şükür’ün gollerini yayınlamıyorsanız niye belgesel yapıyorsunuz?”

“Adamlar Hakan Şükür’ü göstermemek için spikerin 25 yıllık sesini silip penaltı sevincini bile değiştirmişler:) tarihinizden utanıyorsanız filmini çektirmeyin kardeşim.”

- Advertisment -