Ana SayfaANALİZLERReisim, Sydney’in neresindensin?

Reisim, Sydney’in neresindensin?

Kasabaya giren yeni Reis ile Türkiye’de reisler karıştı. Bu karışıklığa bir başka ‘Reis’ daha ekleyelim. Avustralya’dan Hakan Reis... Sydney’de barlar ve genelevlere sahip bir mafya babası, yüz milyonlarca dolarlık uyuşturucu ticaretinden sorumlu iken 2010’da ülkeden kaçtı. Kırmızı bültenle aranıyor O da sosyal medyayı çok iyi kullanıyor. Vücut geliştirmeci. Polisler kendisini “Akıllı, yetenekli ve modern teknolojiye hâkim bir suç örgütü lideri” olarak tanımlıyor. Adını ve estetik cerrahi ile tipini değiştirdiği, İstanbul’da yaşadığı söyleniyor.

Eskiden bu kadar reis yoktu sanki. Tek reis vardı, bilirdik kimden bahsedildiğini… Recep Tayyip Erdoğan için kullanılan “uzun adam,” “adam,” “RTE” gibi birçok lakabın en popülerlerinden biriydi reis.

Kısa süre öncesine kadar…

Sonra kasabaya Reis girdi. Bir ay gibi kısa bir süre içinde Reis Sedat Peker düzeni değiştirip lakabı üzerine aldı. Artık reis deyince insanların aklına ilk gelen kişi cumhurbaşkanı değil. Peker için reis lakap değil, isim. Resmen ismi adamın. Büyük harfle yazmaya özen gösteriniz.

Şimdi bu kasabaya iki reis fazla diyenlerinize, üçüncü bir reisten bahsedeceğim. 10 yıldır Türkiye’yi mesken tutan bir reis o da…

Adı Hakan Reis… (burada reis soy isim)

Hakan Reis, son yıllarda Türkiye’de yaşayan Avustralya doğumlu bir mafya babası.    

Bu hafta sonu Avustralya’da The Age ve The Sydney Morning Herald gazeteleri ve 60 Minutes haber programının ortaklaşa gerçekleştirdiği bir araştırmacı gazetecilik başarısıyla ortaya koyduğuna göre Hakan Reis, aslında Avustralya’da uyuşturucu kaçakçılığı dahil bir dizi suçtan aranan Hakan Ayık’tan başkası değil.

Hakan Reis’in Avustralya’daki lakabı “Facebook gangsteri.” Sosyal medyada kendini bulan bir başka mafya babası yani…

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:hakan ayik 1.jpeg

Uyuşturucudan kazandığı milyonlarca dolarla dünyayı dolaşırken, kadınlar ve lüks arabalarla fotoğraflarını sosyal medyada paylaşıp polise “yakalayabilirseniz yakalayın” mesajı atan Ayık’ın bir başka hobisi de vücut geliştirme.

2000’lerde yavaş yavaş Sydney’de isim yapmaya başlayan Ayık, 2008’de barlar ve genelevlere sahip bir mafya babasıydı. Ancak polisin de gözü artık üstündeydi. Yüz milyonlarca dolarlık uyuşturucu ticaretinden sorumlu olduğundan şüpheleniliyordu.

Aynı dönemde dünyanın en güçlü uyuşturucu çetesi olarak kabul edilen, Çin, Myanmar, Kamboçya ve Tayland’da etkili “Şirket” ile de iş birliği yaptı. Emniyet yetkilileri Ayık’ı son derece akıllı, yetenekli ve modern teknolojiye hâkim bir suç örgütü lideri olarak tanımlıyordu.

(Kendisi de çok kitap okuyanlardansa demek?)

Kendine çalışan gümrük görevlileri uyuşturucunun ülkeye girmesini sağlarken polis içindeki adamları da kendisini gelişmelerden haberdar ediyordu.

2009’a geldiğimizde 31 yaşındaki kaslı vücuduyla Ayık, sosyal medyaya dadandı. Binlerce dolarlık kıyafetler, saatler ve süper lüks arabalarla fotoğraflarını paylaşmaya başladı. Polise göre arabalar uyuşturucudan…

Kaslar da yüklü steroit kullanımından muhtemelen.

Hong Kong, Abu Dabi ve Mumbai’den görüntülerde, Ayık küresel bir figür izlenimi veriyordu.

Buradan, Birleşik Arap Emirlikleri’ne giden ilk reisin Peker olmadığını anlıyoruz.

Ancak 2010’da Avustralya’da ortam biraz ısınmaya başladı. Basında çıkan haberler, Ayık’ın sosyal medya paylaşımlarını kullanarak, polisin teknolojiden anlayan modern zaman gangsterlerini yakalamakta zorlandığını belirtirken Ayık da “Facebook gangsteri” olarak anılmaya başladı.

Yine 2010’da adamları teker teker tutuklanmaya başlayınca Ayık da Avustralya’ya dönmemeye karar verdi. “Yakalayabilirseniz yakalayın” mesajları da aynı döneme rastlıyor. Bir ara Kuzey Kıbrıs’ta uyuşturucu üretiminde kullanılan ekipman ve sekiz telefonla beraber tutuklandığı haberi düşmüş. Ancak kefaletle serbest kalınca kaçmış.

Bu süreçte, Avustralya polisi evlerine ve araçlarına el koydu. Bu arada Avustralya’daki adamları ile polise yakalanmadan iletişim kurabilmek için şifreli telefon uygulamaları kullandığı ortaya çıktı.

“Aha, vallahi Bylock!” dediğinizi duyar gibiyim.

Yok, değil…

Ayık önce Phantom Secure kullanmış. Sonra Cipher ve Anon.

2014’te Ayık’a ait olduğu söylenen ve yakalanan 1.6 milyar dolar değerinde bir uyuşturucu sevkiyatı var. Geçen yıl da Ayık’ın gönderdiğinden şüphelenilen bir başka uyuşturucu sevkiyatı yakalanmış.

Ayık’ın artık İstanbul’da yaşadığı söyleniyor. İsmini ve estetik cerrahi yardımı ile tipini de değiştirdiği belirtiliyor.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:hakan ayik 3.jpeg

Evlenip çoluk çocuğa karışmış. Hafif göbek de var artık.

Genelde İstanbul’daki Kings Cross Oteli’nde takıldığı belirtiliyor. Sydney’deki suç örgütlerinin, genelevlerin ve çetelerin merkezi olan bölgenin ismi de Kings Cross.

Otelin sahibinin ismi de Hakan Reis. Kemer Country’de de evi varmış.

Gazetecilerin yakın zamanda gizli kamerayla çektiği görüntülerde Avustralya polisinin aradığı yeraltı dünyasından başka kişiler de var.

Bu arada Ayık kırmızı bültenle aranıyor ve Avustralya polisi de Facebook gangsterinin yakasını bırakmaya niyetli değil.

- Advertisment -