Ana SayfaVİDEO HABERVİDEO HABER | “Bu bir otobüs bileti değil Türkiye’deki yoksulluğun, krizin belgesidir”

VİDEO HABER | “Bu bir otobüs bileti değil Türkiye’deki yoksulluğun, krizin belgesidir”

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, elinde gösterdiği Ankara-İstanbul biletinin 304 TL olduğunu belirterek, “Üniversite öğrencileri, bayramda ailelerinin yanına gitmek istese; gidiş dönüş bilet ücreti neredeyse bir aylık burs kadar. Pek çok üniversite öğrencisi, bu bayramı ailesiyle geçiremeyecek” dedi.

Babacan şöyle konuştu:

Bu elimdeki kâğıt parçası adeta servet değerine çıkmış durumda. Ankara-İstanbul arası otobüs bileti 304 lira tek yön. Gidiş dönüş 608 lira. Üniversite öğrencisi arkadaşlarımı düşünüyorum.

“Bayramda ailelerinin yanına gitmek isteseler, gidiş dönüş bilet ücreti neredeyse bir aylık burs kadar. Pek çok üniversite öğrencisi, bu bayramı ailesiyle geçiremeyecek. Alın size belge. Bu bir otobüs bileti değil. Bu, Türkiye’deki yoksulluğun, krizin belgesidir.

“Eylül ayında 1 dolar 8 lira 30 kuruştu. Bu saçmasapan işleri yapmasalardı, sadece Eylül ayından itibaren kuru patlatmasalardı bugün benzinin, mazotun fiyatı taş çatlasa 10 lira olacaktı. Niye 20 lira?

“Aradaki farkın adı Erdoğan zammıdır. İstanbul-Ankara arasındaki otobüs bilet ücretinin yarısı Erdoğan zammıdır. 300 lira değil 150 lira olacaktı. Fiyat artışlarının sebebi, Sayın Erdoğan’ın akıl ve bilim dışı ekonomi deneyleridir. Bütün millet deneyzededir.”

- Advertisment -