Ana SayfaGÜNÜN YAZILARICHP: Heyecan için değişim

CHP: Heyecan için değişim

CHP değişimi tartışıyor. Ama bence eksik. Kemal Bey'in etrafındakiler “Neyi değiştireceksiniz“ diye tutturmuşlar. Anlatayım. Mağazalar vitrin değiştirir. Eskisi kötü olduğundan değil... Olası alıcıda heyecan yaratmak için. Parası olanlar mobilya değiştirir; eskisi kötü olduğundan değil. Gene parası olanlar her yıl farklı bir yere tatile giderler. Bir önceki kötü diye değil. Yeni bir şey görmek isterler.

CHP değişimi tartışıyor. Ama bence eksik. Kemal Bey’in etrafındakiler “neyi değiştireceksiniz“ diye tutturmuşlar.

Anlatayım. Başarılı bir vali başarılı diye ömür boyu o vilayette kalmaz. Yer değiştirir. Keza Büyükelçiler.. Yer değiştirdi diye başarısız değildirler. Heyecanla başka bir görüş getirsin diye…

Başarılı bir şirket CEO’sunun bir süre sonra görevi son bulur. Başarısız olduğu için değil farklı bir bakış açısı getirsin diye.

Kırk yıl aynı şahıs Merkez Bankası Başkanı olarak kalamaz.

Başarılı bir ressam zamanla stil değiştirir.

Mağazalar vitrin değiştirir. Eskisi kötü olduğundan değil.. Olası alıcıda heyecan yaratmak için. Parası olanlar mobilya değiştirir; eskisi kötü olduğundan değil.

Gene parası olanlar her yıl farklı bir yere tatile giderler. Bir önceki kötü diye değil. Yeni bir şey görmek isterler.

Bunun en belirgin örneği futboldur. Takımlar kendi saha ve seyircisi önünde oynamayı ister. Seyirciye 12’inci adam denir. Tezahürat yapsın, takımı coştursun diye. Takım o heyecanla farklı oynar.

Yemek aynı yemek olsa bile üstüne konan sos o yemeğin tadını farklı yapar.

Heyecan her alanda ve siyaset dahil değişimin vazgeçilmez parçasıdır. Heyecansız değişim olmaz. Ecevit olsun, Özal olsun bu heyecanı zamanında yarattılar.

Heyecan olmadan değişim olamaz.

Bunu en iyi anlayan, her kararı gene kendisi vermekle beraber, milletvekilliği seçilme süresini kısıtlayan Erdoğan’dır.

Bürokrat olsun siyasetçi olsun ”işi biliyor tezi” değiştirilmeme nedeni olamaz. Amerikalılar, anayasa mahkeme üyelerini hayat boyu atadılar. Nasıl pişmanlar…

Değişim ancak yeni yüzlerin getireceği heyecanla olur.

Heyecansız değişim olmaz.

Kemal Bey ve ekibi artık heyecan yaratmıyor.

- Advertisment -