Ana SayfaHaberlerHükümeti istifaya çağıran taraftarlara AK Parti’nin Konya il başkanından yanıt: “Şahsiyetsiz yapılar...

Hükümeti istifaya çağıran taraftarlara AK Parti’nin Konya il başkanından yanıt: “Şahsiyetsiz yapılar oluşuyor”

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı Fenerbahçe ve Beşiktaş tribünlerinden yükselen “Hükümet istifa” tezahüratları hakkında “tribünleri siyaset arenasına döndürecek olursak işler çok karışır” diyerek tepki gösterdi.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı düzenlediği basın toplantısında deprem bölgelerine yardım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Kızlılay’ın sosyal medya platformlarında itibarsızlaştırıldığına dikkat çeken Angı, depremin olduğu ilk andan itibaren devletin harekete geçtiğini vurguladı.

“Kan stokları bitti dense bu cenah zil takıp oynayacak”

Angı, deprem çalışmalarındaki yetersizlikleri dile getirenleri sert bir dille suçladı:

“Ne hikmetse, her fırsatta olduğu gibi deprem döneminde de ana muhalefet partisinin genel başkanı gittiği her yerde çadır yok diye vızıldayıp duruyor. Kızılay’ın üzerinde oynanan oyunu endişeyle izliyorum. Kızılay’ı ne hikmetse her fırsat döneminde karalıyorlar. Kızılay depremde büyük işler yapmıştır. Sanki vatandaşın bağış yaptığı bu kanı Kızılay parayla satıyor diye bir algı var. Maalesef Kızılay’ın milletle bütünleşmişliğini kırmak, gücünü zayıflatmak adına, insanlar yardım ederken bile çekimser kalsın gitmesin diye algı operasyonları yönetiyorlar. Yani kan stokları bitti, hastanelerde kan bulamıyor dense bu cenah zil takıp oynayacak. Kızılay insanlar yardım ederken bile çekimser kalsın diye yapıyorlar. Şu anda AFAD elindeki mevcut çadırları piyasaya sürdüğü gibi Kızılay’la birlikte çadır kentleri de kuruyorlar. Kızılay üzerinden oynanan oyunları endişeyle izliyorum. Kızılay kimsenin malı değil.”

“İşler karışır…”

Angı, Fenerbahçe taraftarlarının 25 Şubat’ta Konyaspor maçı boyunca “Hükümet istifa” sloganları atması ve 26 Şubat’ta da İnönü Stadyumu’nda Antalyaspor’u konuk eden Beşiktaş tribünlerinden “Hükümet istifa” seslerinin yükselmesi hakkında da konuştu: “Tribünleri eğer siyaset arenasına döndürecek olursak, işler çok karışır. Yani her parti her maça doldurur taraftarını kendi sloganlarını atar, spor spor olmaktan çıkar. Bugüne kadar büyük hassasiyet gösterildi. Sporun kendi mecrasında takımların centilmence yarışması gerekir. Stadyumlar kulüplerin elinden geldiğince güçlü olmak için çabaladığı arenalardır. Maalesef, acılar üzerinden tepinmekten keyif alan şahsiyetsiz yapılar oluşuyor. Buldukları fırsatı da orada toplanmış insanların içinde bir kıvılcım ateşliyorlar. Sanki hükümeti onlar yıkıp, onlar kuracak. Ya bir acı yaşanıyor. Bu acı için devlet tüm gücüyle orada, hükümet istifa etse ne olacak, farkındalar mı? Spora siyaset bulaşırsa spor spor olmaktan çıkar. Seyirciyi kimse manipüle etmemeli. Bu acı hepimizin acısı. Siyaset daha seviyeli olmalı. Bu gemiyi yüzdürmek için hareket etmeli. O seçimlerde o sandık her şeyi ortaya koyacak.”

- Advertisment -