Ana SayfaSeçim 2023İkinci turda Oy ve Ötesi’ne başvuru ikiye katlandı: 209 bin gönüllü sandıklarda...

İkinci turda Oy ve Ötesi’ne başvuru ikiye katlandı: 209 bin gönüllü sandıklarda olacak

Oy ve Ötesi, 28 Mayıs'ta da ‘şeffaf bir seçim’ için gönüllü müşahitleriyle sandık başında olacak. 14 Mayıs seçimlerinde 100 binin altında olan gönüllü sayısı, seçimlerin hemen ardından 200 bini aştı. Son sayı 209 bin oldu.

Oy ve Ötesi Konya İl Sorumlusu Sultan Ertuğrul, tüm sandıklarda gönüllülerin görevlerini 298 sayılı seçim kanununa ve 135 genelgeye uygun yapılabilmesi için eğitimine başladıklarını söylüyor:

“Oy ve Ötesi aslında seçmen iradesinin sandığa yansıması için çalışır. Bununla ilgili eğitimleri veririz.  Yani aslında şöyle ifade etmek daha doğru olur. Oy ve Ötesi olarak, bağımsız ve sivil inisiyatifiz. Yani tamamen gönüllülerden oluşan siyasi partilerden bağımsız bir derneğiz. Ve çalışmalarımızı gönüllülük esasına yönelik bu şekilde yürütüyoruz. Neden siyasetten bağımsız? Diye soranlar oluyor. Çünkü biz hiçbir taraf değiliz. Amacımız çünkü siyaset değil. Sadece seçmen iradesinin sandığa yansıması. Bir parti değil, tüm partilerin seçmenlerinin oyuna sahip çıkıyoruz. Bu yüzden bağımsız seçmen ne istiyorsa biz onun için çalışıyoruz. 14 Mayıs’tan sonra da Konya’da bizimle iş birliği yapmak isteyen gönüllülerimizi okullar da gorevlendiyoruz. Burada seçmenlerin kullanmış oldukları oylara sahip çıkıyoruz. Seçimin hukuka uygun olarak yapılabilmesi için gönüllülerin eğitimine başladık. Seçimlerde her bir oya sahip çıkacağız “

Gönüllerin yüzde 85’i kadınlar ve gençler

Oy ve Ötesi gönüllülerinin yüzde 51’ini kadınlar oluşturuyor. Ayrıca gönüllülerin yüzde 77’si 45 yaşın altında ve yüzde 85’ini de üniversite mezunu gençler.

- Advertisment -