Ana SayfaANALİZLERİktidar basını yine yutkundu: Erdoğan, Pakistan’daki ‘Amerikancı darbe’ sonrasında iktidara gelen yeni...

İktidar basını yine yutkundu: Erdoğan, Pakistan’daki ‘Amerikancı darbe’ sonrasında iktidara gelen yeni yönetimi tebrik etti…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Pakistan’da başbakan İmran Khan’ın parlamentoda güvensizlik oylaması sonucu devrilmesinin ardından yerine seçilen Şahbaz Şerif’i tebrik etmesi, Pakistan’daki hükümet krizini en başından itibaren “Amerikancı darbe” diye değerlendiren iktidar basınında sessiz bir şaşkınlıkla karşılandı. Şimdi, “Darbeye direnmek çılgın Türklerin dünyaya bir armağanıdır. Pakistan'ın yanındayız” türünden yorumların serencamı merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam (11 Nisan) Pakistan’da güvensizlik oyu sonucu başbakanlığı düşen İmran Khan’ın yerine başbakanlığa seçilen Şahbaz Şerif’e tebrik telefonu açması, iktidara yakın kesimlerde sessizliğe neden oldu.

Hükümete yakın gazeteciler ve etkin sosyal medya kullanıcıları, Pakistan’da hükümet krizinin başladığı ilk günlerden bu yana süreci “İmran Khan’a karşı Amerikancı darbe” olarak değerlendiriyordu.

Hükümete yakın isimlerin bugüne kadar Pakistan’daki hükümet kriziyle ilgili yorumlarından bir seçme:

Milliyet yazarı Zafer Şahin: “Darbeye direnmek çılgın Türklerin dünyaya bir armağanıdır. Pakistan’ın yanındayız”

24 TV GYY Murat Çiçek: “Bu Batı’nın Pakistan’a yönelik bir darbe girişimidir”

Türk Medya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel: “Pakistan’da olan şey aslında üstü örtülü bir darbe”

Fuat Uğur: “Şu milyonluk mitingi görmeyen ‘haber’ televizyonlarımızı tebrik ediyorum”

Erem Şentürk:İmran Han erken seçime gidemesin diye hükümetin yargı darbesiyle devrilmesi sonrası halk darbeye karşı sokağa çıktı”

AK Parti Milletvekili Ali Şahin: “Batı iktidarları devirmeyi açıktan yapmaya başladı”

Ulusal Kanal’a konuşan Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin şunları söyledi:

“Daha önce Batı birtakım hedef iktidarları devirmek istediğinde bunu çok daha derinlerde çok daha sessiz yapardı. Son zamanlarda çok açıktan yapılmaya başlandı. Ne ABD eski ABD, ne Türkiye eski Türkiye, ne Pakistan eski Pakistan.”

Aydınlık yazarı Gaffar Yakınca: “Pakistan halkı Amerikancı darbeye karşı Imran Khan’a destek gösterileri yapıyor”

Diriliş Postası yazarı Murat Özer:Pakistan’da olan darbedir”

“Türkiye ile birlikte hareket eden tüm ülkelere darbe yapılıyor”

Bazı sosyal medya hesaplarında “darbe”nin Khan’ın Erdoğan’la yakın ilişkilerinden kaynaklandığı iddia edilmişti. Paylaşımlardan bazıları Erdoğan’ın telefonundan çok kısa bir süre önce atılmıştı.

Aralarında hükümet destekçisi etkin sosyal medya hesapları ve AK Parti yerel yöneticilerinin de bulunduğu bazı sosyal medya kullanıcılarından özgün paylaşımlar:

- Advertisment -