Ana SayfaHaberlerNarin’in cansız bedeninin konulduğu çuvalın Nevzat Bahtiyar’ın evinden çıktığı kesinleşti

Narin’in cansız bedeninin konulduğu çuvalın Nevzat Bahtiyar’ın evinden çıktığı kesinleşti

Narin’in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, Narin’in cansız bedenini çuvalın içerisine koyarak Eğertutmaz Deresi’ne sakladığını itiraf eden tutuklu şüpheli Nevzat Bahtiyar’ın evinde yapılan aramada, Narin’in cansız bedeninin bulunduğu çuvalla birbirini takip eden seri numaralarına sahip çuvallar bulundu. Diyarbakır Barosu, Narin’in gözaltına alınmayan ağabeyi Baran Duran’ın müşteki avukatı olarak dosyaya dahil olduğunu açıkladı.

Ailesiyle birlikte yaşadığı Diyarbakır Bağlar’a bağlı Tavşantepe köyünde ortadan kaybolmasından 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, Narin’in cansız bedenini evinden aldığı bir çuvalın içerisine koyarak Eğertutmaz Deresi’ne gizlediğini itiraf eden tutuklu şüpheli Nevzat Bahtiyar’ın evinde arama yapıldı.

Sabah’ın haberine göre; Jandarma tarafından Nevzat Bahtiyar’ın evinde yapılan aramada, Narin’in taşındığı çuval ile seri numarası birbirini takip eden kullanılmış çuvallar bulundu.

Salim Güran’ın eşinin yeniden ifadesi alınıyor

Narin’in tutuklanan amcası ve köyün de muhtarı olan Salim Güran’ın eşi Melek Güran, Jandarma tarafından yeniden ifadesi alınmak üzere savcılığa götürüldü.

Melek Güran, ilk ifadesinde “Eşimden şüphelendim” demişti.

Diyarbakır Barosu: “Baromuz Baran Güran’ı temsilen dosyaya dahil oldu”

Diyarbakır Barosu, Narin’in gözaltına alınmayan ağabeyi Baran Güran’ın Baro’dan hukuki destek talebinde bulunduğunu ve Baran Duran’ı temsilen Baro’nun dosyaya dahil olduğunu açıkladı.

Baro’dan yapılan açıklama şöyle:

“Narin Güran’ın abisi Baran Güran 16.09.2024 (bugün) tarihinde baromuza başvuruda bulunmuştur.

Yazılı Başvurusunda ‘fail/lerin kim olduğuna ve yakınlık derecesine bakılmaksızın, kardeşim Narin’in öldürülmesi ve cenazesinin kaybettirilmesi ile olaya dair bilgi sahibi olup da soruşturma makamlarına gerekli beyanda bulunmayan tüm sorumluların tespit edilerek cezalandırılması ve adaletin sağlanması için Diyarbakır Barosu’ndan hukuki destek talebinde bulunuyorum’ demiştir.

İlk günden beri dosyayı büyük bir titizlikle takip eden baromuz müşteki sıfatına haiz olan Baran Güran’ı temsilen soruşturma dosyasına dahil olmuştur.”

11 kişi tutuklandı

Narin’in geçen Perşembe günü (12 Eylül) “Suçluyu kayırma” ve “suç delillerini yok etme” suçlamalarıyla tutuklanan amcası Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran’ın Adliye’deki sorgusu devam ediyor. Dün, Narin’in İsa Kaya ve Şeyma Kaya adlı iki akrabası daha gözaltına alındı.

Soruşturmada şu ana kadar Nevzat Bahtiyar’ın yanı sıra aralarında Narin’in annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran, amcaları Salim Güran ile Fuat Güran’ın da aralarında olduğu 11 kişi tutuklandı.

- Advertisment -