Ana SayfaHaberlerTürk hakem Lukaku’nun gollerini iptal etti, Belçikalılar Faruk Koca paylaşımlarına başladı: “Bu...

Türk hakem Lukaku’nun gollerini iptal etti, Belçikalılar Faruk Koca paylaşımlarına başladı: “Bu hakemi neden yumrukladığını anladık”

Euro 2024’te Belçika’nın yıldızı Lukaku’nun ağlara gönderdiği iki top gol olarak kabul edilmeyince Slovakya 1-0 kazandı. Maçın Türk hakemi Halil Umut Meler’e tepki gösteren Belçikalılar, Meler’in bu sezon Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası Faruk Koca tarafından yumruklanmasını hatırlattı. O sırada Ankaragücü Başkanı olan Koca, 2002-2011 arası AK Parti milletvekilliği yaptı ve Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçildiği 2014’e kadar oturduğu Keçiören’deki dairenin ev sahibiydi.

EURO 2024’te Slovakya’nın Belçika’yı 1-0 yendiği maç, Belçikalı golcü Romelu Lukaku’nun maçın 56’ncı ve 87’nci dakikalarında ağlara gönderdiği iki topun gol olarak kabul edilmemesi nedeniyle gündem oldu.

Maçın orta hakemliğini Türkiye’den Halil Umut Meler, yardımcılıklarını da Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy yaptı. Dördüncü hakemliği Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Serdar Gözübüyük üstlendi. Karşılaşmada Alman Bastian Dankert Video Yardımcı Hakem (VAR), Alper Ulusoy ve Alman Marco Fritz ise AVAR olarak görev aldı.

Maçın 56. dakikasında Lukaku’nun ağlara gönderdiği topun, VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 86. dakikada ise yine Lukaku’nun kaleye gönderdiği top, elle müdahale gerekçesiyle VAR incelemesi sonucu iptal edildi. Başta Lukaku olmak üzere Belçikalı oyuncu ve taraftarlar bu kararlara çok tepki gösterdi.

Sosyal medyada bazı yabancı futbol yorumcuları ile Belçikalı taraftarlar, Meler’in 11 Aralık 2023’te oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitiminde, o sırada Ankaragücü’nün başkanlığını yapan Faruk Koca’nın yumruklu saldırısına uğradığı olayı hatırlatan paylaşımlar yaptı.

“Bu hakemin Türkiye’de neden yumruklandığını anlamaya başlıyorum”

“Bu hakem sadece dayak yediği için Euro’da”

“Ankaragücü Başkanı’nı tebrik ediyoruz”

“Kendi liginde dayak yedi diye UEFA turnuva hediye etti Halil Umut Meler’e”

“Türk taraftarların bu hakemleri dövmesine şaşmamalı”

“Faruk Koca’nın hakemin suratına neden yumruk attığını şimdi daha iyi anlıyorum”

“Belçika kralı sahaya girip dövse”

Türkiye’den bazı futbol seyircileri de Koca’nın Meler’e saldırmasını öven paylaşımlar yaptı.

UEFA, Halil Umut Meler tweetini sildi

Tartışmalar sırasında UEFA’nın X hesabından maç öncesinde paylaşılan “Halil Umut Meler’i ilk Avrupa Şampiyonası’nda görmek harika” mesajının silinmesi dikkat çekti.

Ne olmuştu?

11 Aralık 2023’te oynanan ve 1-1 berabere biten Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitiminde, maçın hakemi Halil Umut Meler, o sırada Ankaragücü’nün başkanlığını yapan eski AK Parti milletvekili Faruk Koca tarafından yumruklanmıştı.

Olay sonrası “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçlamasıyla tutuklanan Koca, 15 gün sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Koca, özür dileyerek Ankaragücü Başkanlığı’ndan istifa etti.

2002-2011 yılları arasında iki dönem AK Parti milletvekilliği yapan Koca, Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu 2003’ten cumhurbaşkanı seçildiği 2014’e kadar oturduğu Ankara Keçiören’deki dairenin ev sahibiydi. 

- Advertisment -