Ana SayfaHaberler“Türkiyeliyim” diyen Oktay Kaynarca’ya milliyetçilerden tepki var: “Türkiyeliyim demek, ‘Bu memleketin çocuğuyum’...

“Türkiyeliyim” diyen Oktay Kaynarca’ya milliyetçilerden tepki var: “Türkiyeliyim demek, ‘Bu memleketin çocuğuyum’ demektir”

Oktay Kaynarca’nın bir programda söylediği “Türkiyeliyim, Türkiye milliyetçisiyim” sözlerine sosyal medyada milliyetçilerden tepki geldi. Kaynarca’nın Kurtlar Vadisi’nde canlandırdığı Süleyman Çakır karakteri de tepkilerden nasibini aldı. Dizide Çakır’ı öldüren uyuşturucu taciri Cerrahpaşalı Halit karakterini anan paylaşımlar yapıldı. Kaynarca, geri adım atmadı: “Türkiyeliyim demek, ‘Bu memleketin çocuğuyum’ demektir. Herkes Türk olmak zorunda değildir ama ben bir Türk olarak bu topraklarda yaşayan herkese Türkiyeliyim dedirtmek adına Türkiyeli bir Türküm!”

Oyuncu Oktay Kaynarca’nın geçmişteki bir programda söylediği “Ben Türkiyeliyim, Türkiye milliyetçisiyim” sözleri sosyal medyada gündeme geldi.

Kaynarca’nın kendisini Türkiyeli olarak tanımlamasına milliyetçilerden tepki geldi.

“Türkçüler Günü” olarak kutlanan 3 Mayıs’ta Kaynarca’ya “Altın Bozkurt Ödülü” verdiğini açıklayan milliyetçi bir grup da, Kaynarca’yı ödülü iade etmeye çağırdı.

Tepkilerden bazıları şöyle:

Süleyman Çakır’ı öldüren Cerrahpaşalı Halit’i andılar

Bazı X kullanıcıları da Kaynarca’nın canlandırdığı en ünlü karakter olan Kurtlar Vadisi dizisindeki Süleyman Çakır’ın öldürülmesini hatırlattı.

İzleyicilerin çok sevdiği Süleyman Çakır karakterinin, dizinin 8 Nisan 2004 tarihinde yayımlanan 45’inci bölümünde, oyuncu Özcan Varaylı’nın canlandırdığı Cerrahpaşalı Halit karakteri tarafından vurularak öldürülmesinin ardından, Süleyman Çakır için gıyabi cenaze namazları düzenlenmiş, gazetelerde ölüm ilanları verilmiş, yas için 40 gün dükkanını kapatan esnaflar olmuştu.

Kaynarca’nın bu sözlerinin yeniden gündeme gelmesinin ardından, dizide Süleyman Çakır’ı öldüren Cerrahpaşa Halit karakterini anan esprili paylaşımlar da yapıldı. Oktay Kaynarca ile birlikte Cerrahpaşalı Halit de X’te TT (trend topic) oldu.

“Türkiyelim demek ‘Ben bu memleketin çocuğuyum’ demektir”

Kaynarca, tepkiler üzerine geri adım atmayarak X hesabından şunları yazdı:

“Görüyorum ki geçmişte yaptığım bir röportajdaki ‘Ben Türkiyeliyim’ sözüm eğrilip bükülüp tuhaf yerlere çekilmeye çalışılmakta. Bizim memleket, vatan sevdamızı sorgulamak kimsenin haddi değildir. Türkiyeliyim demek bana göre ‘Ben bu memleketin çocuğuyum’ demektir.

Batısı doğusu kuzeyi güneyi bana göre birdir ve bayrağımın dalgalandığı her yer memleketimdir. Herkes Türk olmak zorunda değildir ama ben bir Türk olarak bu topraklarda yaşayan herkese Türkiyeliyim dedirtmek adına Türkiyeli bir Türküm!”

- Advertisment -