Ana SayfaRÖPORTAJRÖPORTAJ | Dilan Polat’ın avukatı Hüseyin Kaya: “Savcı sosyal medya nedeniyle temkinli;...

RÖPORTAJ | Dilan Polat’ın avukatı Hüseyin Kaya: “Savcı sosyal medya nedeniyle temkinli; MASAK raporu gelince tahliyeler söz konusu olacak”

Dilan-Engin Polat çiftine “vergi kanuna muhalefet”ten tahliye kararı çıktı ancak “kara para” ve “örgüt kurma” suçlamalarından tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Polatların avukatı Hüseyin Kaya, Serbestiyet’e konuştu: “Savcı, dosyanın önceki aşamasında görevli savcıdan ve sosyal medya ile medyadan kaynaklanan karışıklığın başka bir yanlışa sebep olmaması için çok hassas, temkinli ve tedbirli davranıyor. Bu nedenle son MASAK raporunun gelmesiyle birlikte o suçlardan da tahliye söz konusu olacaktır.”

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ile eşi Engin Polat, haklarında “vergi usul kanununa muhalefet”, “kara para aklama”, “yasadışı bahis” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek” suçlamalarından başlatılan soruşturma kapsamında Kasım ayında tutuklanmıştı.

İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği, Dilan-Engin Polat ve soruşturmadaki diğer tutuklular hakkındaki tutukluluk incelemesinde savcılığın talebi doğrultusunda “vergi usul kanununa muhalefet” suçlamasından tahliye kararı verdi. Şüpheliler hakkında diğer suçlamalardan ise tutukluluğun devamına karar verildi.

“Vergi inceleme süreçlerinde kara para izine rastlanmadı”

Polat çiftinin avukatı Hüseyin Kaya, Serbestiyet’in sorularını cevapladı.

Av. Hüseyin Kaya.

Müvekkilleriniz hakkında vergi suçlamasından tahliye kararı çıktı ancak diğer suçlamalardan tutukluluğun devamına karar verildi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Vergi suçlaması açısından inceleme tamamlandığı için tahliye kararı çıktı. Diğer suçlamalarla ilgili ise MASAK’ın son değerlendirmesi bekleniyor.

Müvekkillerimin ve şirketlerinin vergi inceleme süreçlerinde ortaya çıkan tablolarda bir kara para izi veya diğer suçlamalarla bir bağlantıya rastlanmadı. Daha önce de -size de dahil olmak üzere- kamuoyunda defalarca ifade ettiğim gibi vergiyle ilgili hatalar var ve şu ana kadar benim gördüğüm kadarıyla adli sürecin de devam etmesi gereken suçlama bu.

“Bilgi sahibi olmaksızın yorum yapmaya hazır insanlar var”

Soruşturma halen tamamlanmadı, iddianame çıkmadı. Bu nedenle kamuoyunda Dilan Polat ve Engin Polat’la ilgili iddialar hakkında somut verilere ulaşılıp ulaşılmadığı bilinmiyor. Soruşturmanın henüz tamamlanmamış olmasıyla ilgili yorumunuz nedir?

Bildiğiniz gibi soruşturmanın başında, kamuoyunda müvekkillerime bir linç havası yaratıldı. Her ne kadar şu anda aynı durum devam etmese de özellikle sosyal medyada halen konunun içeriğiyle ilgili bilgi sahibi olmayan, soruşturmanın başındayken yine bilgi sahibi olmaksızın yazılmış çizilmiş şeyler üzerinden yorumlar yapmaya hazır insanlar da var.

Soruşturmanın biraz da bu nedenle uzadığını, altı ayı geçmesine rağmen halen tutuklulukların devam etmesi ve henüz ortaya bir iddianame çıkamamış olmasında bu durumun etkisi olduğunu düşünüyorum.

Savcı, dosyanın önceki aşamasında görevli savcıdan ve sosyal medya ile medyadan kaynaklanan karışıklığın başka bir yanlışa sebep olmaması için çok hassas, temkinli ve tedbirli davranmaktadır. Bu nedenle son MASAK raporunun gelmesiyle birlikte o suçlardan da tahliye söz konusu olacaktır.

- Advertisment -