Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Çocuk parkında katliam için İngilizce kroki hazırlayıp Avrupalı sanal...

ÖZEL HABER | Çocuk parkında katliam için İngilizce kroki hazırlayıp Avrupalı sanal arkadaşına sormuş

Eskişehir’de mahallesindeki caminin çevresindeki insanları canlı yayında bıçaklayan 18 yaşındaki neo-Nazi Arda Küçükyetim, Steam üzerinden konuştuğu 16 yaşındaki 'Fjotolf Hansen' rumuzlu Doğu Avrupalı sanal arkadaşına çocuk parkını hedef alan İngilizce hazırlanmış bir katliam planı göndermiş. Ama parkın hemen yanında karakol olduğu için planı iptal etmiş. Küçükyetim’in yakalanmasaydı planı önce otobüs bekleyen insanlar, ardından da bir marketti. Saldırgan “Skreewie” olan mahlasını da neo-Nazi rock grubu Skrewdriver’dan türetmiş.

Üzerinde neo-Nazi sembolleri bulunan hücum yelek, Nazi askeri miğferi, balta ve bıçak kuşandıktan sonra canlı yayın açarak cami çevresindeki yaşlı insanları bıçaklayan Arda Küçükyetim hakkında yeni detaylar ortaya çıkıyor.

Saldırgan Küçükyetim emniyetteki ilk sorgusunda, babasının kendisini dövdüğünü, evde uzun süre yalnız bırakıldığını, saldırıyı oyun platformu Steam’de tanıştığı Doğu Avrupalı bir arkadaşıyla birlikte planladığını ileri sürdü ve “İnsanları sevmediğim için ve ses getireceğinden dolayı bu eylemi yaptım” dedi.

Katliamı 16 yaşındaki yabancı oyun arkadaşıyla planladı

Bazı ülkeler, Steam’deki 16 yaşındaki ‘Fjotolf Hansen’ rumuzlu arkadaşını bulmak için Türkiye’den destek istedi. Uzman ekibin, bilgisayar ve telefonuna format atan Küçükyetim’in verilerini geri getirmeye çalışıyor.

16 yaşındaki çocuğun ismini kullandığı Fjotolf Hansen, Norveç’te 77 kişinin ölümüne sebep olan bir terör saldırısı yapmıştı.

Arda Küçükyetim, “Fjotolf Hansen” kullanıcı isimli kişiyle ilgili ifadesinde şu bilgilere yer verdi:

“Bu kişi kendi gittiği okulda silah alıp eylem yapmak istediğini söylüyordu. Silahı da ailesi üzerinden alacağını belirtmişti. Ayrıca bu şahıs bana kendimin patlayıcı yapabileceğimi söylemişti. Hansen’le aramızda yaptığımız bir konuşma esnasında kendisinin de patlayıcı madde yapmayı düşündüğünü hatta bir yakınının arabasını alıp bu patlayıcılarla eylem yapmayı düşündüğünü anlattı ancak detay vermedi.”

İfadesinde ayrıca; insanlardan nefret ettiğini vurgulayan Arda Küçükyetim’in depresyon şüphesiyle doktora gittiği öğrenildi.

“Kendimi kestim, sigarayı vücudumda söndürdüm”

Küçükyetim, verdiği ifadede kesici aletlerle kendine zarar verdiği, sigara ateşini vücudunda söndürdüğü bundan da zevk aldığını söyledi.

Planı İngilizce hazırlayıp onay aldı

Arda Küçükyetim’in hazırladığı ilk saldırı planı 16 yaşındaki sanal arkadaşından onay almadı.

İngilizce notlarla hazırlanan ilk krokide, çoğunlukla çocukların oynadığı bir park da saldırı planına dahildi.

Arda Küçükyetim’in hazırladığı ilk saldırı planı

Muhtemelen park, polis karakolunun hemen yanında olduğu için plandan çıkarıldı.

Çocuk parkı

Yakalanmasa markete girecekti

Küçükyetim’in Doğu Avrupalı arkadaşından onay alan ikinci planında çocuk parkı çıkarıldı, rotanın sonuna bir market eklendi.

Eğer polislerin müdahalesiyle yakalanmasaydı Küçükyetim, cami çevresindeki insanlara saldırdıktan sonra önce otobüs durağındaki insanları bıçaklayacak, ardından da hedef belirlediği markete girerek yakalanana kadar insanları hedef alacaktı.

Hedeflediği otobüs durağı ve market:

Küçükyetim, manifestosunda ve sosyal medya hesaplarında kullandığı “Skreewie” mahlasını, 1970’lerin sonlarında kurulan ve neo-Nazi görüşleri barındıran sözlerle müziği icra eden punk rock grubu Skrewdriver’dan türetti.

Küçükyetim’in Steam’de kullandığı isimlerin geçmişine bakıldığında, 2023 yılında doğrudan bu müzik grubunun adını kullandığı, zaman geçtikçe bu ismi “skreewie” olarak türettiği görülüyor.

Ayrıca “Skreewie” Lehçede “İğrenç” anlamına geliyor.

Skrewdriver’ın solisti Ian Stuart Donaldson (1989)
- Advertisment -