Ana SayfaGÜNÜN YAZILARIGörülen lüzum üzerine!

Görülen lüzum üzerine!

İletişim Başkanlığından gelen notta ‘medyaya çeki düzen verme’ misyonu noktasında yaptığım katkıların en üst makamlarca takdirle karşılandığı ve şimdi daha derinlikli bir göreve hazırlanmam gerektiği söyleniyordu. Haliyle merak ettim… Gerçekten de hayalimin ötesinde bir sorumluluk… Cumhurbaşkanımızın yeni kitabının doğru anlaşılması için kritik kurumlara danışmanlık yapacağım.

İnsan yaptığı işte başarılı olunca kariyer basamakları da birer birer düşüyor. Serbestiyet’e teklif ve tayin edileli henüz bunca az bir zaman geçmişken, yelkenlerimizi yeni rüzgârlarla doldurma vakti gelmiş bile.

Şu kısa sürede (henüz iki ay bile olmadı) tam 12 yazı yazmışım (bu 13.) ve bunların 11’i yayımlanmış. Ne büyük mutluluk… Eminim şimdi bazı kötü niyet sahipleri yayımlanmamış yazıyı konu eder, buradan adeta bir sansür anlamı çıkarmaya yeltenirler. Söz konusu değil!

Benim her yazımın bir işlevi, medyayı doğru yola sokma, onu eğitme misyonu vardır. Bazen sorunu görür yazınızı yazarsınız… Ama daha basılmadan ya sorun çözülmüş olur ya da sorunun çözülmesinin mümkün olmadığını anlarsınız. İşte bu durumlarda yazının yayımlanması anlamını yitirir. Mesele bundan ibaret…

Serbestiyet’i tebrik ediyorum… Henüz birkaç ay önce ‘kendi haline bırakılması halinde öngörülemeyen tehlikelere neden olabileceği’ kaygısı taşınan bir medya sitesi, bugün ‘kendi haline bırakıldığı takdirde etkisiz kalacağı kesin’ değerlendirmesini hak ediyorsa ne mutlu bana!

Nitekim İletişim Başkanlığından gelen notta ‘medyaya çeki düzen verme’ misyonu noktasında yaptığım katkıların en üst makamlarca takdirle karşılandığı ve şimdi daha derinlikli bir göreve hazırlanmam gerektiği söyleniyordu.

Haliyle merak ettim… Gerçekten de hayalimin ötesinde bir sorumluluk… Cumhurbaşkanımızın yeni kitabının doğru anlaşılması için kritik kurumlara danışmanlık yapacağım.

Bu bağlamda kitapçılar noktasında Serbestiyet’in yayınına dikkat çekmek isterim. Kitapçı vitrinlerinin tamamı Cumhurbaşkanımızın kitabı ile dolu! Niye dersiniz? Çünkü bu kitap bir kere okumakla iyi anlaşılmaz ve de aynı kitabı okuyarak da iyi anlaşılmaz.

İstirham ediyorum, her okuyucum bu kitaptan üçer beşer alsın ve her birini sırayla okusun. Aynı kitabı tekrar okumaktan çok çok farklı bir tecrübe… Adeta bir aydınlanma… Her kitap bittiğinde ayrı bir insansınız ve yeni kitabı ayrı bir insan olarak okuyorsunuz!

Açıkçası Cumhurbaşkanımızın kitabı ömür boyu okunması gereken (en azından benim bildiğim) tek kitap… Yolu açık olsun ve milletin devletin yolunu açık etsin.

Bu önemli görevin çekim alanında ruhen sürüklenirken, en kalbi hislerimle siz okuyucularıma veda ediyorum. Eminim bir başka mecrada yine birlikte olacağız… O zamana dek beni Cumhurbaşkanımızın kitabının satır aralarından izleyebilirsiniz.

- Advertisment -