Ana SayfaANALİZLERİstifanın sebebi sağlık mı, silahlı saldırı mı?

İstifanın sebebi sağlık mı, silahlı saldırı mı?

Siverek’in AK Partili belediye başkanı Şeyhmus Aydın, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti. Urfa Valisi, istifayı kabul ederek, Aydın’a geçmiş olsun dileğini iletti. Ama başkanın bilinen bir sağlık sorunu yoktu. İstifadan günler önce Siverek Belediyesi’nin hukuk danışmanı belediyedeki makamında silahla yaralanmıştı.

Urfa’nın Siverek ilçesinin AK Partili belediye başkanı Şeyhmus Aydın, sağlık sorunları gerekçesiyle görevinden istifa etti.

31 Mart seçimlerinde yüzde 45 oranında oy alarak seçilen Aydın’ın ani istifası için açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, başkanın sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden ayrılmak için dilekçe verdiğini, İçişleri Bakanlığı’nın da konuya ilişkin bilgisi olduğunu ve istifanın kabul edildiğini söyledi:

“Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığımızın da bilgileri var. Bundan sonraki süreçte belediye başkanı istifasını verdiği için 1. başkan vekili süreç tamamlanıncaya kadar vekaleten belediye başkanlığına bakacak. Bugün tarihi itibariyle biz meclisi Valilik olarak 5393 sayılı Belediye Kanunu’na göre 10 gün içerisinde toplantıya davet edeceğiz. Bir aksilik olmazsa perşembe günü meclis toplanmış olacak ve meclis kendi içerisinde Belediye Kanunu’nun seçim usulünü işletmesi suretiyle belediye başkanı seçimi gerçekleştirecek. Hayırlara vesile olmasını diliyoruz, Şeyhmus Başkana da Siverek’e yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz, sağlık ve afiyet diliyoruz.”

İstifadan önce belediyeye silahlı saldırı

Aydın’ın sağlık sorunlarından dolayı istifa ettiği açıklandı ama belediye başkanının bir sağlık sorunu olduğu konusunda daha önce hiçbir bilgi yoktu.

Geçen hafta belediyede yaşananlar, istifanın arkasında sağlık sorunları olmadığını akla getiriyor.

23 Kasım akşam saatlerinde Siverek Belediyesi hukuk danışmanı, avukat Selçuk Yıldızoğulları, makam odasında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandı.

Saldırının nedeni ve faillerin kimler olduğu hakkında yetkililer şu ana kadar hiçbir açıklama yapmadı.

Saldırganlar önce başkanın odasına girdi

Yetkililer konuşmazken, yaralanan Selçuk Yıldızoğulları’nın avukatı Halil Olgun bir açıklama yaptı:

“Avukat Selçuk Yıldızoğulları Şanlıurfa Barosu’na kayıtlı değerli bir meslektaşımız, aynı zamanda müvekkilimizdir. Kendisi Siverek Belediye başkanlığı binasına yapılan silahlı saldırı sonucu yaralanmıştır. Müvekkilimizin şüphelilerle herhangi bir husumeti veya düşmanlığı yoktur.”

Avukat Halil Olgun, şüphelilerin önce Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın odasına girdiğini, başkanı görmeyince hukuk danışmanı Selçuk Yıldızoğulları’na saldırdıklarını, hukuki süreç devam ettiğinden daha fazla bilgi veremeyeceğini söyledi.

İddiaya göre AK Partili belediye meclisi üyesi İ. Ö. ve oğulları, Siverek Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’a istifa etmesini söylemek için makam odasına girdi. Başkan Aydın’ı odasında bulamayınca hukuk danışmanı Selçuk Yıldızoğulları ile tartıştılar ve Yıldızoğulları’nı silahla ayağından yaralayıp olay yerinden kaçtılar.

Olaydan sonra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Siverek’e giderek önce yaralı Yıldızoğulları’nı ziyaret etmiş, ardından belediyeye giderek yetkililerden bilgi almışlar, ama olayla ilgili bir açıklama yapmamışlardı.

Siverek Belediyesi’ndeki silahlı saldırı kamerada

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde belediye hukuk danışmanının silahla vurulma anına ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

DEVA Siverek İlçe Başkanı: Halkın umutlarını tükettiniz, utanın

Siverek Belediyesi’nde yaşanan saldırı ve ardından gelen sürpriz istifanın ardından ortalığı kaplayan sessizliği bozan nadir açıklamalardan biri DEVA Partisi Siverek İlçe Başkanı Cuma Şirin’den geldi. Şirin, yaptığı açıklamada “Siverek Belediyesi’ndeki silahlı saldırı belediye başkanının istifası ile sonuçlandı. Belediye başkanını istifaya götüren şartları değiştirmeden muhtemelen sonuçlar değişmeyecektir. Kenti geliştirecek belediye başkanı profili aramak yerine emir eri aramanın sonucu ortada, bu kenti ileri taşımadınız, geriye götürdünüz. Halkın umutlarını, ideallerini ve hayallerini tükettiniz. Utanın! Liyakat, adalet, kabiliyet ve ehliyet gibi değerler ve ilkeler yerine kişiye sadakati ve akraba kayırmacılığını ihdas ettiniz. Her yerden başarılı insanları harcamaya çalıştınız, tasfiye ettiniz. Patır patır dökülüyorsunuz, bu anlayışın sonu yönetim krizi, bakan da istifa eder belediye başkanı da” dedi.

Şeyhmus Aydın kimdir?

1950 yılında Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde doğan Şeyhmus Aydın ilk, orta ve lise eğitimini Siverek’te tamamladı. Ankara Gazi Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden mezun olan Aydın, Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nde (DSİ) çeşitli görevlerde bulundu. 1984-1989 arasında da Siverek Belediye Başkanlığı yapan Aydın, evli ve 6 çocuk babası. Aydın, son olarak 31 Mart 2019 seçimlerinde AK Parti’den Siverek Belediye Başkanı seçilmişti.


- Advertisment -