Ana SayfaANALİZLERANALİZ | Thodex'in kurucusu seçim öncesi getirildi: Cevapsız sorular listesi

ANALİZ | Thodex’in kurucusu seçim öncesi getirildi: Cevapsız sorular listesi

Nisan 2021’de 2027 kişi dolandırıp, 250 milyonla ortadan kaybolan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Arnavutluk’ta yakalandıktan 8 ay sonra Türkiye’ye iade edildi. Ama ortada cevapsız sorularla birlikte: Sedat Peker'in yardımcısını bir günde Türkiye'ye teslim eden Arnavutluk, Özer’i neden ancak 8 ay sonra Türkiye'ye iade etti? Neden seçimden hemen önce? Bu iadeyi Türkiye’de engelleyenler mi vardı? Özer’in ortağı olan MHP milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlunun adı neden soruşturmada geçmiyor? Sancaklı’nın oğlu ve Özer neden makamında Çavuşoğlu ile görüşmüştü? Soylu’nun lüks hayatıyla dikkat çeken genç yeğeni ile Özer arasında nasıl bir ilişki var? Neden Soylu Özer ve yeğeniyle İçişleri Bakanlığı’nda görüştü?

Yüz milyonlarca doları yurt dışına kaçıran Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, Türkiye’ye getirildi

Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, Perşembe günü sabah Tiran-İstanbul seferini yapan uçakla Türkiye’ye getirildi. Savcılığın yaptığı soruşturmada, Nisan 2021’de ortadan kaybolan Faruk Fatih Özer’in 2027 kişinin parasını ödemediği ve MASAK raporunda sanık Faruk Fatih Özer’in hakimiyeti altındaki üç ayrı hesaptan 253 milyon 714 bin 909 lira karşılığı kripto varlığı Cem Uzunoğlu, Faruk Fatih Özer ve Zuhal Özer’in ticari merkezi Malta’da bulunan kripto varlık hizmet sağlayıcısı nezdinde yer alan kripto varlık cüzdanlarına transfer ettiği ortaya çıkmıştı.

Aslında ortada resmi olarak “Thodex” diye bir şirket de yok, Thodex sadece internete kullanılan bir isim, bir rumuz.

Faruk Fatih Özer, Arnavutluk’a kaçmadan önce iki kripto para şirketi bulunuyordu ve bu iki şirket de İstanbul Kadıköy-Merdivenköy’de aynı adreste kayıtlı ve hala aktif görünüyorlar:

Koinex Teknoloji Anonim Şirketi 14 Eylül 2017’de kurulmuş, sahibi Faruk Fatih Özer

Diğer şirket Hoppara Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri Anonim şirketi ise 28 Eylül 2020’de kurulmuş.

Sahipleri, Faruk Fatih Özer ve Mert Sancaklı.

Yani aynı adrese bulunan Faruk Fatih Özer’in iki şirketinde birinin ortağı Mert Sancaklı.





Faruk Fatih Özer’in 14 Eylül 2017’de kurduğu Koineks şirketinin resmi kayıtları



Faruk Fatih Özer’in 28 Eylül 2020’de ilk şirketinin olduğu adreste Mert Sancaklı ile ortak kurduğu Hoppara adlı ikinci şirketinin resmi kayıtları.

Faruk Fatih Özer’in ilk şirket teknoloji şirketi olarak kayıtlı iken, Mert Sancaklı ile kurduğu ikinci şirket Ödeme ve elektronik Para Hizmetleri şirketi olarak kayıtlı.

Peki kimdi Mert Sancaklı?

MHP milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu.

Faruk Fatih Özer yurtdışına kaçtıktan sonra hakkında yapılan soruşturmada Mert Sancaklı’nın ismi şu ana kadar hiçbir yerde geçmedi.

Yapılan tüm açıklamalarda ve açıklanan belgelerde, Faruk Fatih Özer’in sadece Thodex diye bir şirketi varmış gibi gösterildi.

Sorular cevapsız:

Hoppara’da şirketinin yüzde kaçı Mert Sancaklı’nındı?

Hoppara şirketi hangi işlemleri yaptı?

Yurtdışına para kaçırılırken bu şirket de kullanıldı mı?

Mert Sancaklı, ortağı olduğu bu şirketten ne kadar para aldı?

Mert Sancaklı hakkında bir işlem yapıldı mı, yapılmadıysa neden yapılmadı?

Mert Sancaklı ile Faruk Fatih Özer, Hoppara şirketini Eylül 2020’de kurmuşlardı.

İkilinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile çektirdikleri fotoğrafın tarihi ise Aralık 2019.

Bu tarihi biliyoruz, çünkü Çavuşoğlu açıkladı.

Peki ikili neden Çavuşoğlu ile görüşmüştü. Kripto para işi yapan iki genç neden Dışişleri Bakanı ile makamında görüşür, ne görüşür?

Bu sorunların cevapları da henüz bilinmiyor.




avuşoğlu, Mert Sancaklı ve Faruk Fatih Özer ile

Faruk Fatih Özer ile fotoğrafı çıkan tek bakan Çavuşoğlu değildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Faruk Fatih Özer’i makamında kabul etmişti.




Soylu, Hasan Berk Işık, Faruk Fatih Özer

Soylu’nun Fatih Özer ile çektirdiği fotoğraf konusu uzun süre medyada yer alınca Soylu da Twitter’da bu konuda bir açıklama yaptı. Ne hikmetse, Soylu’nun açıklaması da Çavuşoğlu’nun açıklaması neredeyse aynıydı. “Tanımıyorum, başkaları ile geldi” ve bu fotoğraf da Aralık 2019’da çekilmişti.

Soylu’nun açıklaması şu şekildeydi:

“İlgili şahıs Faruk Fatih Özer’i tanımıyorum. Bir yakınımız vasıtasıyla 23 Aralık 2019’da yazılımcı gençlere verdiğimiz randevuya eklemlenerek gelmiştir. Randevu listesinde ismi mevcut değildir ve sadece fotoğraf çekimi esnasında odaya alınmıştır.”

Soylu açıklamasında fotoğrafta bulunan üçüncü kişinin kim olduğunu açıklamamıştı fakat daha sonra o kişinin Soylu’nun yeğeni Hasan Berk Işık olduğu ortaya çıktı.

 Yeğenin lüks yaşantısı ve lüks araba düşkünlüğü medyaya yansıyınca, Süleyman Soylu yeğeni için, “21 yaşında, ailesinden aldığı üniversite harçlığı hariç, işi geliri olmayan, müzikle uğraşan bir genç. Arabası da yok, sadece video çekiminde kullanmış” açıklamasını yaptı.

Oysa Hasan Berk Işık, sosyal medya hesabından sadece bir kerelik bir lüks araba ile paylaşım yapmamıştı. SS plakalı araçla farklı zamanlarda paylaşım yapmıştı.

Yani cevapsız başka sorular daha var:

Soylu’nun yeğeninin Özer ile ilişkisi neydi?

Neden Özer’le birlikte İçişleri Bakanlığı’nda Soylu’ya görüşmülerdi? Görüşmede ne konuşuldu? Soylu’nun genç yeğeninin lüks hayatının sırrı ne?

Faruk Fatih Özer, Nisan 2021’de Arnavutluk’a kaçtığı ve bir ay sonra görüntülendiği Arnavutluk’ta  ancak bir yıl üç ay sonra Ağustos 2022’de yakalandı.

Fetö okulunda ders vermiş kişileri bulundukları ülkelerde izlerini bulup özel uçaklarla Türkiye’ye getiren devlet, Arnavutluk gibi küçük bir ülkede olduğunu bilindiği halde Faruk Fatih Özer’i bulamamıştı.

Bir zamanlar hükümetin kendisine koruma verdiği suç örgütü lideri Sedat Peker’in yardımcısını bir günde Türkiye’ye teslim eden Arnavutluk, yüz kızartıcı suç işlemiş olan Faruk Fatih Özer’i yakaladıktan ancak 8 ay sonra Türkiye’ye iade etti.

Neden? Yine cevabı meçhul bir soru.

Seçimlere kısa süre kala Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye getirilmesi de dikkat çekici.

Neden seçimden önce getirildi? Bu bir tedbir miydi?

Ve son sorular Faruk Fatih Özer, Arnavutluk’tan Türkiye’ye getirildiği uçakta neden sadece Yeni Şafak gazetesinin Soylu’ya yakın muhabiri vardı?

Davada bilinmeyenler listesine eklenecek son sorular da bunlar. Soruşturmayı yürütenlerin bu sorulara cevap arayacağına dair ise hiçbir pozitif işaret yok.

- Advertisment -