Ana SayfaÖZEL HABERO Ammar Jarkas, bu Ammar Jarkas değil

O Ammar Jarkas, bu Ammar Jarkas değil

Ammar Jarkas, bombayı Ahlam Albashir’e verip İstiklal’e gönderen Bilal Hassan’ı Edirne’ye kaçıran kişi olarak tutuklandı. Medya ısrarla bu Ammar Jarkas’ın Küçükçekmece’de oto kiralama şirketi olan, ÖSO sempatizanı Ammar Jarkas olduğunu yazdı. Oysa araba kiralama şirketi sahibi Ammar Jarkas ile Emniyet’in fotoğrafını yayımladığı, tutuklu Ammar Jarkas farklı kişiler; hata, Suriye’deki Çerkesler arasında Jarkas soyadının çok yaygın olmasından ve isim benzerliğinden kaynaklanıyor.

Haber ilk olarak 16 Kasım’da Canan Coşkun imzasıyla Diken’de yayımlandı.

https://www.diken.com.tr/istiklal-saldirisinin-planlayicisi-oldugu-iddia-edilen-ammar-jarkasin-turkiyede-sirketi-varmis/

Takip eden günlerde diğer medya kurumlarının da paylaştığı haberde, İstiklâl saldırısının planlayıcısı Ammar Jarkas’ın Türkiye’de şirket kurduğu iddia ediliyordu.

Ammar Jarkas, soruşturma sonucunda bombayı Ahlam Albashir’e verip İstiklâl’e gönderen Bilal Hassan’ı Edirne’ye kaçırmak suçlamasıyla tutuklandı.

İddiaya göre kendisini arayan bir YPG’li “Bilal Hassan’ı Edirne’ye götür” demişti.

Peki Ammar Jarkas’ın oto kiralama şirketi?

Mersis kayıtlarında, Ammar Jarkas’ın sahibi olduğu iddia edilen ZRAK GROUP TEKSTİL OTO KİRALAMA DANIŞMANLIK HİZMETLERİ İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ’nin sahibi Marwan Barwdji olarak görünüyor.

Oysa şirket ile (https://www.facebook.com/Zrakgroup) tutuklanan Ammar Jarkas’ın hiçbir ilişkisi yok; bu şirketle ilişkisi olan, aynı ismi taşıyan farklı bir kişi.

Ammar Jarkas https://www.facebook.com/omarjs91 ve Ahmad Ramez Jarkas https://www.facebook.com/a.ramez.jarkas adlı kişilerin, Zrak oto kiralama şirketi ile ilişkileri olduğu ve Ammar Jarkas’ın bu şirketin sayfasını profilinde paylaştığı doğru. Ama bu kişiler mahkeme tarafından tutuklanan Ahmed Jarkas ile Ammar Jarkas kardeşler değil.

Diken muhabirinin Ammar Jarkas’ın fotoğraflarını yayımlayıp onları saldırının failleri olarak göstermesinden sonra ikisi de korkup Facebook hesaplarını kilitledi; Ammar Jarkas adını Omar Jarkas olarak değiştirdi.

Diken’in haberinde yer alan fotoğraflar.

Yani Zrak Rent a Car’ın sayfasını paylaşan Ammar Jarkas ile Emniyet’in fotoğrafını yayımladığı, tutuklu Ammar Jarkas farklı kişiler.

Tutuklanan Ammar Jarkas’ın facebook hesabı şu; https://www.facebook.com/profile.php?id=100007831815904

Hesabındaki, arkadaşı olmayanlara açık olan fotoğrafları biraz eski, ama tutuklanan kişi olduğu çok net olarak anlaşılıyor.

Ammar Jarkas’ın sosyal medyada paylaştığı bir fotoğrafı.

Emniyet’in paylaştığı Ahmed Jarkas fotoğrafı.

Ammar Jarkas’ın kardeşi Ahmed Jarkas’ın facebook sayfası da şöyle: https://www.facebook.com/profile.php?id=100007039305526

Facebook’ta Bekir adını kullanmış. Facebook fotoğraflarına bakınca emniyetin paylaştığı fotoğraflarla aynı kişi olduğu net olarak anlaşılıyor.

Ahmed Jarkas’ın sosyal medyada paylaştığı bir fotoğrafı.

Ammar Jarkas’ın, tutuklanan Ammar Jarkas olmadığı ortaya çıktıktan sonra da Diken iddiasını sürdürdü ve olayı dün yeniden haberleştirdi. 

İsim karışıklığının sebebi Jarkas yani Çerkes soyadının Suriye’deki Çerkesler arasında çok yaygın olması. İsimler de aynı olunca olayla hiç ilgisi olmayan insanlar terörist gibi gösterilmiş oldu.

- Advertisment -