Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu, IŞİD'in yakarak katlettiği askerin ailesini ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, IŞİD’in yakarak katlettiği askerin ailesini ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, IŞİD'in 2016 yılında yakarak katlettiği iki askerden biri olan Fethi Şahin’in ailesini Konya’daki evinde ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Bütün ayrıntılarını iktidar olduğumuzda açıklayacağız ve gelip aileyle helalleşeceğiz. Bizim bu konudaki hedefimiz, ilkemiz budur… Bu arada beni en çok üzen, olay sosyal medyaya yansıdıktan sonra ordumuzdan ve hükümet kanadından hiçbir açıklamanın gelmemiş olması” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, IŞİD’in 2016 yılında yakarak katlettiği iki askerden biri olan Fethi Şahin’in ailesini Konya’daki evinde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “IŞİD canilerinin korkunç bir olayı gerçekleştirdiklerini ve iki erimizi şehit ettiklerini biliyoruz. Bu olayın görüntülerini ilk olarak Denizli’de bir akşam saatinde izlemiştim sosyal medyada. Aradan yaklaşık 6 ay geçtikten sonra bir erimizin şehitliği kabul edildi ve ailesine bildirildi. Fethi Şahin kardeşimizle ilgili olarak 6 yıl geçmesine karşın şu ana kadar akıbeti meçhul. Anne bekliyor evladını, baba bekliyor evladını” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu daha sonra şöyle devam etti:

“Bu arada beni en çok üzen, olay sosyal medyaya yansıdıktan sonra ordumuzdan ve hükümet kanadından hiçbir açıklamanın gelmemiş olması. Bir ordu önce kendi askerine sahip çıkar. Temel görevidir zaten. Bu olayı TBMM açıldığında parlamentonun gündemine getireceğiz. Allah nasip eder iktidar olursak bu olayın bütün ayrıntılarını ortaya çıkaracağız. Aileleri bilgilendireceğiz. Askerlerimiz şehit olduysa onları topraklarına getireceğiz. Hiçbir ordu kendi askerini yalnız bırakamaz.”

“Böyle bir devlet anlayışını kabul etmiyorum”

Olayın faillerinden birinin Türkiye’de yakalandığını ve hapse atıldığını anımsatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Fakat bir süre sonra bunun serbest bırakıldığını bir gazeteci arkadaşımız, sayın İsmail Saymaz yazdıktan sonra öğrendik. Kim bu katili serbest bıraktı, kimler aracı oldu? İsmail Saymaz yazdıktan sonra bu kişi yakalandı ve şu anda yargılanıyor. Böyle bir devlet anlayışını kabul etmiyorum.

“Devlet dediğiniz askerine sahip çıkar, milletine sahip çıkar. 6 yıl geçti, akıbeti meçhul. Olacak şey değil, kabul etmiyorum. Bütün ayrıntıları iktidar olduğumuzda açıklayacağız ve gelip aileyle helalleşeceğiz. Bizim bu konudaki hedefimiz, ilkemiz budur. Toplumla kucaklaşmak… Acılar yaşanır ama acıları paylaşmak zorundayız. Defalarca söyledim. Kışlaya siyaseti sokmayın, adliyeye siyaseti sokmayın, camilere siyaseti sokmayın. Buralarda siyaset olmaz.”

- Advertisment -