Ana SayfaHaberlerGündemSinan Ateş Davası’nın ikinci duruşması: "Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz, Ahmet...

Sinan Ateş Davası’nın ikinci duruşması: “Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz, Ahmet Yıldırım’ın davaya girmesini istiyoruz”

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili davanın ikinci duruşması bugün Sincan Cezaevi'nde görülüyor. Duruşmada, esas hakkındaki savunmalar alınıyor. Duruşmayı Ümit Özdağ ve Kemal Kılıçdaroğlu takip ediyor. Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş: "Katiller sadece burada oturanlar değil, azmettiriciler en tepede. İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz, Ahmet Yiğit Yıldırım'ın davaya girmesini istiyoruz."

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili davanın ikinci duruşması bugün Sincan Cezaevi’nde görülüyor.

Duruşmada, esas hakkındaki savunmalar alınacak.

Tetikçi Eray Özyağcı’nın, Ateş’i çıkan çatışmada yanındakilerin vurmuş olabileceğine yönelik iddiası bilirkişi raporuyla çürümüştü.

Dava kapsamında 12 sanık tutuklu yargılanıyor. Siyasi parti liderlerinin duruşmaya gelmesi bekleniyor.

Serbestiyet Ankara Muhabiri Hilal Köylü, gün boyunca Sincan Cezaevi’nden gelişmeleri aktaracak.

Basın kartı olmayan gazeteciler alınmadı

Basın kartına sahip olmayan gazeteciler duruşma salonuna sokulmadı. Mahkeme başkanı durumu “Basın kartı olan kişiler sadece gazeteci olarak adlandırılır. Akreditasyonu da cumhurbaşkanlığı yapıyor. Cumhurbaşkanlığı turkuaz kart çıkartıp, basın mensuplarını böyle akredite etmiş. Biz ‘Hayır bu da basın mensubu’ deyip, yetkimizi aşamayız. Kimin basın kartı varsa sadece onları alabiliyoruz” ifadeleriyle açıkladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile CHP Milletvekili Mahir Polat ve Gül Çiftçi de duruşmayı salonda takip etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Ateş duruşmasını takip etmek için Sincan Cezaevi’ne geldi. Kılıçdaroğlu, duruşmanın ilk arasında Ayşe Ateş ile görüştü.

“Yönter, Yalçın, Kılavuz, Yıldırım’ın davaya girmesini istiyoruz

Karardan önce Sinan Ateş’in yakınlarına söz verildi.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş: Burada babasız kalan çocuklarımın, kocamın davası devam ediyor. Devletin birliği her şeyden önemlidir. Başkalarının ölmemesi için hakkaniyetli hukukun gerçekleşmesi gerekir. Eşim Sinan, milletin birliğini sanki ölümüyle daha çok başarmıştır. Mütaalada lehimize olanları kabul ediyor, aleyhimize olanları reddediyorum.

Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş: “Bunların yüzünü bile görmek istemiyorum. Onları Allah’a havale ediyorum. Allah belalarını versin.”

Sinan Ateş’in ablası Sevda Ateş: “Dünyada adaletten kaçabilirler ama Allah’ın adaletinden kaçamayacaklar. Kardeşimi yok yere öldürdüler. Her gün bedduamda olacaksınız. Allah size de sizi doğurana da huzur vermesin.”

- Advertisment -