Ana SayfaANALİZLERSiverek durulmuyor: Kaymakam ve müftü de gitti

Siverek durulmuyor: Kaymakam ve müftü de gitti

Siverek’te, hukuk müşaviri belediye binasında vurulan AK Partili Belediye Başkanının istifasıyla başlayan kaos sürüyor. Bugün de (2 Aralık) Siverek Kaymakamı ve Siverek Müftüsünün görev yerleri değiştirildi. Silahlı saldırının failleri yakalandı ama isimleri açıklanmadı. Yarın belediye meclisindeki başkanlık seçimlerinden önce yeni başkan adayı Ayşe Çakmak, Beştepe’de Erdoğan’la görüştü.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın geçen hafta istifa etmesinden sonra Siverek kaymakamı ve müftüsünün görev yerleri değiştirildi. Aydın’ın istifasından önce, belediyenin hukuk müşaviri binada silahlı saldırıya uğramıştı.

Bugün (2 Aralık), Siverek’te kaymakam, müftü, ilçe emniyet müdürü ve diğer bazı bürokratların görevden alındığı iddia edilmişti.

Haberler üzerine açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kaymakamın ve ilçe müftüsünün, belediye başkanının istifasından bağımsız olarak görevden alındıklarını söyledi.

Vali Erin’in açıklaması şöyle.

“İlçe Emniyet Müdürü ve Tapu Müdürü görevinin başında mesailerine devam ediyorlar. Bu kamu görevlilerinin görevden alındıklarına dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Öte yandan, Kaymakam ve İlçe Müftüsünün ise Belediye Başkanının istifasından bağımsız olarak tayinle görev yeri değişmiştir. Bu tayinlerin belediye başkanının görevinden istifa etmesiyle bir ilgisi bulunmamaktadır.”

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, geçen hafta yaptığı açıklamada Siverek belediye başkanının sağlık sorunları nedeniyle istifa dilekçesi verdiğini ve istifasının kabul edildiğini, yeni belediye başkanının 3 Aralık Perşembe günü belediye meclisi tarafından seçileceğini söylemişti.

Saldırganlar yakalandı ama isimleri açıklanmıyor

Başkan Aydın’ın istifasının ardından, belediyedeki saldırı anıyla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Görüntülerde tartışmanın ardından bir kişinin silahla hukuk müşaviri Selçuk Yıldızoğulları’na ateş ettiği görülüyor.

Hukuk müşaviri ile tartışan ve ve bugüne kadar isimleri açıklanmayan kişiler, AK Partili belediye meclisi üyesi İ.Ö. ve oğullarıydı.

Selçuk Yıldızoğulları’na ateş edip kaçan kişi de belediye meclisi üyesi AK Partili İ.Ö.’nün oğluydu.

Saldırının meydana geldiği 23 Kasım’dan bugüne kadar, ne Şanlıurfa Valiliği’nden ne de Siverek Kaymakamlığı’ndan konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Resmi bir açıklama yapılmasa da, saldırıyla ilgili üç kişi bugün (2 Aralık) yakalandı ve Şanlıurfa Adliyesi’ndeki işlemleri devam ediyor. Ama yakalanan kişilerin isimleri gene açıklanmadı.

Yeni başkan adayı Beştepe’de Erdoğan’la görüştü

Siverek Belediyesi’nde yeni başkan, yarın (3 Aralık Perşembe) yapılacak belediye meclisi toplantısında seçilecek.

Belediye başkanlığı için şu ana kadar üç adayın ismi geçiyor. Bunlardan ikisi istifa eden belediye başkanının yardımcıları, Cumali Karavar ve Hasan İzol. Üçüncü aday da AK Partili meclis üyesi Ayşe Çakmak.

Ayşe Çakmak’ın AK Parti Şanlıurfa il başkanı ve AK Parti genel merkezi tarafından da desteklendiği söyleniyor.

Ayşe Çakmak, bugün Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Çakmak’ın Ankara’da Cumhurbaşkanı ile görüşmesi, Erdoğan’ın yeni belediye başkanı olarak onu istediği şeklinde yorumlandı. Kabul, AK Parti Siverek teşkilatının hesabından “Belediye başkan adayımız” duyurusuyla paylaşıldı.

Siverek’te belediye başkanlığından sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiği söylenen Şeyhmus Aydın bugüne kadar ortaya çıkmadı ve kendisinden bir açıklama gelmedi. Şeyhmus Aydın’ın çevresinden alınan bilgiye göre, Aydın kendi rızası ile istifa etmedi; istifasını geri almak için Valiliğe dilekçe verdi ama dilekçesi kabul edilmedi.

- Advertisment -