Ana SayfaGÜNÜN YAZILARIAdele “Peki albümü nasıl buldun” diye sorana kadar her şey çok güzeldi

Adele “Peki albümü nasıl buldun” diye sorana kadar her şey çok güzeldi

Avustralya’nın önce gelen sabah programlarından Weekend Sunrise’ın sunucusu Matt Doran ekibiyle birlikte 17 saat yol kat edip Sydney’den Londra’ya kariyerinin en önemli röportajlarından biri için uçtu. 1 milyon Avustralya dolarlık bir anlaşmayla Adele’le son albümü “30” çıkmadan önce Avustralya’daki tek röportaj hakkını kanal satın almıştı. Röportaj bitti, Adele Doran’a “Albümü nasıl bulduğunu” sordu. Doran albümü dinlememişti. Olanlar oldu.

Her röportaj öncesi detaylı bir hazırlık aşaması vardır, malum.. Karşınızdaki siyasetçiyse, açıklamaları arasındaki çelişkileri ortaya çıkarmak, zorlayıcı sorular sormanız lazım.

Ya da en azından soracağınız soruları, siyasetçiden almamanız lazım.

Yazarsa, kitaplarını okumak birinci şart. Evet, hepsini…

Şarkıcıysa da şarkıları dinlemek mantıklı bir başlangıç sayılabilir.

Avustralyalı bir gazeteci bunu unutunca dünya çapında dalga konusu oldu.

Avustralya’nın önde gelen sabah programlarından Weekend Sunrise’ın sunucusu Matt Doran kariyerinin en önemli fırsatlarından birini yakalamıştı.

Ünlü şarkıcı Adele’le, son albümü “30” çıkmadan birkaç hafta önce ekibiyle beraber uçağa atlayıp Londra’ya giden Doran, tüm Gazetecilik bölümlerinde okutulması gereken bir deneyim yaşadı.

Bir milyon Avustralya dolarlık anlaşma kapsamında Adele, Avustralya’dan, başka hiçbir gazeteciyle konuşmayacaktı. Son derece çekişmeli hafta sonu sabah programları arasında, Weekend Sunrise için bu önemli bir başarıydı. Ratinglerin zirve yapması kesindi.

Röportajın güzel başladığı söyleniyor. Anlaşılan o ki röportaj bittikten sonra Adele, Doran’a albümü nasıl bulduğunu sormuş. Doran da “Dinlemedim” demiş.

(Ne sordun arkadaşım röportaj boyunca? Bunu da ben merak ettim..)

İngiliz gazetelerine göre Adele, cevabı hakaret olarak algılamış.

Haklı!

Sonrasında Sony de yapılan röportajı iptal edip, röportajın tüm bölümlerinin yayınlanmasını yasakladı.

Matt Doran da müzik dünyasının en güçlü karakterlerinde biri ile yapılan röportajda hazırlıksız yakalanmanın cezasını çekti.

Anlaşılan o ki, müzik şirketi gazeteciye içinde son albümün bir linkinin bulunduğu e-mail göndermiş. Fakat Doran onu görmemiş. Doran bu e-maili kaçırmanın kariyerinin en büyük hatası olduğunu ve Adele’e karşı bir hakaret olarak görülmemesi gerektiğini söylüyor.

Özür üstüne özür mesajı yayınlayan Doran’a karşı pek anlayış gösterildiğini söylemek zor. Bazıları dürüstlüğünü vurgulamaya çalışsa da pek ikna olan çıkmadı şimdiye dek.

Doran’ın 4 Kasım’da röportaj öncesi yaptığı Instagram paylaşımının altına çok sayıda yorum geldiğini söylememiz gerekiyor. Ekibiyle bir fotoğrafının altına “Bu çok özel bir şey olacak…” yazmış.

Gerçekten özel oldu…

Bir mesajda, Sydney’den Londra’ya giderken uçakta geçirdiği 17 saatte ne yaptığı sorgulandı. “Tek işin vardı onu da yapmamışsın” bir başka mesaj. Paylaşımı silmesi yönünde telkinler de vardı tabi.

“Uluslararası bir toplantıya hazırlıksız gitmek! Matt Doran kendini kim sanıyor? Avustralya başbakanı mı?”

“Adele, Doran’ın albümü dinlemediğini ‘Yeni albümde en fazla gitar soloları beğendim” deyince anlamış”

Binlerce gazetecinin hayallerini düşleyen bir fırsatı yakalayan Doran’ı şımarıklıkla suçlayanlar oldu.

Avustralya’da gazeteciler arasında da bir tartışma patladı. Doran’ın itirafını safça bulanlar olsa da benzer durumda ne yapılabileceği de sorgulandı.

Ünlü bir yazarla röportaj ayarlandığını bir gün önce öğreniyorsunuz. Son kitabını okumadınız. Ne yaparsınız?

Ünlü bir gazeteci, bu soruya şöyle cevap verdi: Bir gün önce kitabın ortasından bir bölüm seçer ve oradan birkaç soru hazırlarım. Böylece en azından kitabı ortasına kadar okuduğum anlaşılır.

Fena fikir değil.

Doran skandal sonrası kanal yönetiminin kendisini uyarıp iki hafta görevden uzaklaştırıldığı iddialarını reddetti. Ayrıca verdiği röportajda, bunun masumca bir hata olduğunu, Adele’in kendisine bir tepki göstermediğini söyledi.

Ancak kariyerinin büyük darbe aldığını söylemek yanlış olmaz.

Bu arada, bu skandalın en masum kurbanı da ABC’de meclis muhabiri olarak çalışan Matt Doran’dı. İsim benzerliği yüzünden Twitter üzerinden bolca alaylı mesaj alan Matt, şakayla karışık “Bana iyi davranın” cevabı yazmakla yetindi.

- Advertisment -