Ana SayfaGÜNÜN YAZILARI'Bidon kafalı'ya CHP'den özel cevap

‘Bidon kafalı’ya CHP’den özel cevap

Özgür Özel onun “Bidon kafalılar” diyerek seçmenlerin önemli bir kesimine hakaret eden yazısını gündeme getirince kıyamet koptu. Özdil cevap yerine ağır hakaretlerde bulunarak durumu geçiştirmeye çalışıyor. Özgür Özel eleştirilerini şöyle sürdürüyor: “Geçmişte ‘Bidon Kafa’ diye köşe yazısı yazmış arkadaş, seçimin ertesi günü. Bir yerde sular kesilmiş, ‘Hadi bakalım bidon kafalılar, bu iktidarı siz seçtiniz şimdi gidin su sırasına girin’ diyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i kutluyorum. Yılmaz Özdil’e adını vermeden tam anlayacağı dilden yerinde bir cevap vermiş. Ayrıca CHP’nin yeni çizgisinin ne anlama geldiğini de böylece bir cümleyle özetlemiş. “Halkı, seçmeni ‘bidon kafalı’ diye tanımlayan zihniyetin artık CHP’de yeri yok” diyor.

Yılmaz Özdil, CHP lideri Özgür Özel’e, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşmesi nedeniyle ağır suçlamalarda bulunmuştu.

CHP Genel Başkanı’nın cevabı Özdil’in bam teline basmış…

“Kutuplaşma ortamından beslenenler var. Normal siyaset ortamında kendisine yer olmadığını düşünenler var. Mesela bir adam YouTube videosu çekiyor, ağır hakaretler ediyor. Bana hırsı ne?”

Özgür Özel onun “Bidon kafalılar” diyerek seçmenlerin önemli bir kesimine hakaret eden yazısını gündeme getirince kıyamet koptu. Özdil cevap yerine ağır hakaretlerde bulunarak durumu geçiştirmeye çalışıyor.

Özgür Özel eleştirilerini şöyle sürdürüyor: “Geçmişte ‘Bidon Kafa’ diye köşe yazısı yazmış arkadaş, seçimin ertesi günü. Bir yerde sular kesilmiş, ‘Hadi bakalım bidon kafalılar, bu iktidarı siz seçtiniz şimdi gidin su sırasına girin’ diyor.

“O, ‘hatamız nerede’ demek yerine, oy vermeyen seçmene ‘bidon kafa’ diyen zihniyet. 47 yıldır ilk kez birinci parti olmamızın sebebi, bu zihniyetten yaşadığımız kopuş. Sen ona güven vermediysen, o da sana oy vermediyse bidon kafa olan sensin. Yani, siyasetçinin kendisi. Kafasını duvara vurup nerede yanlış yaptım demesi lazım. Arkadaş, seçmene sövüyor. Bunlar kutuplaşma olmadıkça yaşayamaz. Sürekli bir kavga ortamı olsun, iki taraf birbiriyle sürekli çatışma halinde olsun biz de bu tarafa mermi satalım, savaş ekonomisinden beslenenler. Boşuna endişeleniyorlar.”

Aslında Yılmaz Özdil örneği bu mesleğin kötü örneği olarak bir ders haline bile getirilebilir.

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik