Ana SayfaGÜNÜN YAZILARIİspanya’nın mülteci dostu TV yıldızı

İspanya’nın mülteci dostu TV yıldızı

Cristina Pedroche’nin, son yılbaşı gecesinde göğüslerini kısmen örten ve güvercini andıran dekolte giysiyle İspanya halkının karşısına çıkmasının özel bir nedeni vardı. Bu “güvercin-bikini” görünümlü giysiyle, barıştan ve mültecilerden yana tavır aldığını açıkladı: "Umarım bu yıl savaşlar ve çatışmalar ortadan kalkar. Hiç kimse kaçmak zorunda kalmaz ve hepimiz özgürce karar verebiliriz.”

İspanya’da her yeni yıl, Cristina Pedroche’nin, Madrid’in ünlü Puerta Del Sol (Güneş Kapısı) meydanına bakan bir balkondan konuşmasıyla başlıyor uzun süredir. 1988 Kasım doğumlu Cristina Pedroche, İspanyol televizyonculuğunun en çok kazanan ekran yüzleri arasında.

60 bin Euro sunuculuk ücreti

İki hafta önce güvercin-bikinisiyle yılbaşı gecesinde yaptığı sunuculuk için aldığı özel ücret, 60 bin Euro’ydu. Pedroche (bizim eski yılbaşı starlarımız) Sibel Can, Nesrin Topkapı gibi dansözlük yapmasa da şoke edici giysileri ve tavırları ile her yılbaşında İspanya’ya enerji ve tutku katmayı başarıyor. Giysileri dünya ölçütlerinde “çıplak” sayılabilecek giysiler olmakla birlikte, İspanya’da genelde normal karşılanıyor.

Güvercin-bikini

Cristina Pedroche’nin, son yılbaşı gecesinde göğüslerini kısmen örten ve güvercini andıran dekolte giysiyle İspanya halkının karşısına çıkmasının özel bir nedeni vardı. Bu “güvercin-bikini” görünümlü giysiyle, barıştan ve mültecilerden yana tavır aldığını açıkladı: “Umarım bu yıl savaşlar ve çatışmalar ortadan kalkar. Hiç kimse kaçmak zorunda kalmaz ve hepimiz özgürce karar verebiliriz.”

Cristina’nın barış pelerini

Madrid hükümeti, özellikle güney sahillerine Afrika’dan gelen mültecilere karşı sert ve acımasız yaklaşımlarından ötürü eleştiriler almıştı.

Pedroche, mülteciler için başka giysiler de giydi. Onlar için giydiği pelerini şöyle anlatıyor: “Acnur komitesi sayesinde yılbaşı gecesinde giydiğim pelerinle, savaş ve adaletsizlik nedeniyle hayatlarına yeni bir yön vermek isteyen tüm insanlara görünürlük ve ses olmak istedim. Pelerin Pakistan’dan geldi ama gezegenimizdeki evden kaçmanın ‘günün emri’ olduğu diğer yerlerden birinden de gelmiş olabilirdi. 10 farklı milletten 80’den fazla kişi, bu pelerini onurlu, çatışmasız, haklarla ve özgür olarak özetleyebileceğimiz dilekleriyle süsledi. Umarım mesajım barışa doğru bir adım daha atmaya hizmet etmiştir.”

Formula yarışları

İspanya sıra dışı ve iddialı giysilerin ülkesi olsa da Cristina Pedroche İspanya ölçütlerinde bile başka bir kulvardır. 2022’yi 2023’e bağlayan yılbaşı gecesinde, sadece “güvercin-bikini”siyle değil hamile olmasıyla ve karnını gösteren pozları nedeniyle ilginç bir hava estirdi. Cristina, çelişkilerinden ötürü eleştiriler de alıyor. Formula yarışlarının hosteslerinin kadınları “küçük düşürdüğünü” öne sürmesine rağmen aslında Cristina’nın da kendisini seks objesi haline getirdiği, bunun bir tutarsızlık olduğu söyleniyor. Cristina’nın başka bir özelliği de bir Katolik lisesinden mezun olması.

İspanyol popüler kültürü

İspanya’da yılbaşı sunuculuğu son derece önemlidir ve adeta bir özel devlet görevi gibi görülür. Kendine özgü gelenekleri, kuralları, kavramları vardır. Cristina, ayaklarındaki botların fiyatına kadar her şeyiyle her zaman tartışma konusu olmayı başaran bir stil ikonu, sunucu ve aktris. İspanyol popüler kültürünün yıkılmaz sütunlarından olan Cristina, İspanyol komedilerinde yer almış, ayrıca mizah içerikli sohbet programlarının da önemli isimlerinden. Stil ikonu, komedyen ve kısmen de seks sembolü özellikleriyle, her yönüyle İspanya’ya özgü bir ünlü profili. Cristina’nın giyimi, kuşamı, pozları, hamileliği ve aşçı kocası ile olan ilginç dünyası, İspanyol magazin gündemini belirleyen temel konular arasında.

Matamoros’un eleştirisi

Cristina’nın pelerini, 10 farklı ülkeden siyasi, sosyal veya savaş çatışması yaşayan, savaş, şiddet ve zulüm nedeniyle kaçmak zorunda kalan ve mülteci haline gelen 75’ten fazla mülteci tarafından hazırlanmış. Cristina, mültecilere, vücudundaki güvercin dövmesi ile de mesaj yolluyor. İspanyol popüler kültür yorumculuğunun bir diğer ilginç, tuhaf ve eğlenceli ismi olan Kiko Matamoros ise sert bir çıkış yaparak, Cristina’nın mülteciler için giydiği giysileri “tiyatro” ve “acı çeken insanları kendine malzeme yapmak” olarak tanımlıyor.

Instagram sayfası

Cristina Pedroche’nin Instagram sayfası, İspanyol yaşam tarzını, popüler kültürünü ve düşünce dünyasını en güzel özetleyen sayfalardan olmasının yanında, gerçekten de sınır tanımayan ve tabusuz bir sayfa.

Cristina, bir defasında da Instagram’da “Yaka ve etek giyersem sürtük ve fahişe olurum (…) Daha kapalı bir elbise giyersem seksi olarak görülmem” şeklinde bir yorum yayınlamıştı. Sonrasında da şöyle bitirmişti: “Bu benim bedenim. Beni rahat bırakın.”

Ünlü aşçı David Munoz

Cristina’nın kocası David Munoz da dikkat çekici ve özgün bir fenomen. Kendine özgü piercing’leri, küpeleri ve aksesuarlarıyla hem metroseksüel hem de komik bir erkek profili. Ünlü aşçı David Munoz, yılbaşı gecesinde topuklu ayakkabı-etekvari ama uzaylı giysisine de benzeyen tuhaf bir kostümle Instagram’da belirdi. “Türkiye’de bu kadar iddialı bir kadının partneri bu kadar ciddiyetsiz ve light görünümlü olamazdı” diye düşünmedim değil.

Hem aşçı hem de restoran işletmecisi olan David Munoz, bir defasında, 365 Euro’nun orta sınıfa uygun bir yemek fiyatı olduğunu savunarak, okları üstüne çekmiş. David Munoz, menüye %46 zam yaparken, çalışanlarına %1 zam yapmakla da suçlanmış. Onun işlettiği restoranlardan birinin adı, DiverXO. İnceleyebildiğim kadarıyla, o restoranda, şu an 28 Euro’ya Alaska balığı yemek mümkün. 365 Euro’luk yemeği bulamadım. Madrid, restoranlarıyla ünlü bir şehir. Guiness rekorlar kitabına göre, dünyanın en eski restoranı Madrid’deymiş.

Samimiyetsizlik eleştirileri

Cristina Pedroche-David Munoz çifti zaman zaman samimiyetsiz bulunuyor, bu bağlamda eleştirilerle karşılaşıyorlar. Cristina bir forumda “İspanyol televizyon kanallarının ikiyüzlülükle dolu olduğu bir dönem için bile aşırı ikiyüzlülüğü ile sırıtan televizyon ünlüsü” olarak tanımlanmış. “Bence bu kız hava durumu gibi. Duruma göre ahlakını değiştiriyor” şeklinde bir benzetme de yapılmış. Pedroche kimilerine göre sahte bir feminist ve sahte bir insan, kimilerine göre olağanüstü cesur ve özel bir kadın.

- Advertisment -