Ana SayfaHaberlerAnjiyo, annesinin kalp krizi nedeniyle ölümünden bir gün önce yapılmış; saldırgan, cenazeye...

Anjiyo, annesinin kalp krizi nedeniyle ölümünden bir gün önce yapılmış; saldırgan, cenazeye katılanlara ‘doktor yüzünden oldu’ demiş

Konya Şehir Hastanesi'nde kardiyoloji uzmanı olarak görev yapan doktor Ekrem Karakaya’yı (47) öldürdükten sonra intihar eden Hacı Mehmet Akçay’ın (39), annesi Kezban Akçay’ın (58) bir ay önceki ölümünden ona anjiyo yapan doktoru sorumlu tuttuğu, annesinin cenazesine katılanlara da “Doktor yüzünden öldü” dediği öğrenildi.

Yunak Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay, dün (6 Temmuz) saat 14.30 sıralarında geldiği Konya Şehir Hastanesi kardiyoloji kliniğinde, kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya’ya tabancayla peş peşe ateş etmiş, ardından da silahın namlusunu kendi başına dayayıp intihar etmişti.

Silah sesleri üzerine hastaneye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Poliklinikteki diğer doktorların müdahale ettiği doktor Karakaya ile Akçay kurtarılamadı.

Annesinin ölümünden doktoru sorumlu tuttu

Akçay’ın annesi Kezban Akçay bir ay önce (7 Haziran) geçirdiği kalp krizi nedeniyle Yunak Devlet Hastanesi’nden sevkle Konya Şehir Hastanesi’ne getirildi, burada doktor Ekrem Karakaya tarafından anjiyo yapıldı, bir gün sonra da yaşamını yitirdi.

Yakınlarının verdiği bilgilere göre Akçay, annesinin ölümünden doktoru sorumlu tutmuş, cenazeye katılanlara da “Doktor yüzünden öldü” demişti

Saldırgan, hastayım gerekçesiyle izin almış

Hacı Mehmet Akçay’ın belinden rahatsız olduğu ve güvenlik görevlisi olarak çalıştığı Yunak Devlet Hastanesi’nde ortopedi servisi olmadığı için Akşehir Devlet Hastanesi’ne gitmesi gerektiğini söyleyerek izin aldığı ortaya çıktı.

Hastanenin güvenlik sorunu tartışma konusu oldu

Silahlı saldırı olayının üzerine kamuoyunda hastane güvenliği meselesi de tartışmalara yol açtı. Haberi duyan vatandaşlar ve bazı sağlık çalışanları “Sağlık kuruluşlarına ne zaman X-Ray cihazları kurulacak?” sorusunu sordu.

İki çocuk babasıydı

Kayseri Develi’de doğan, 1999 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Doktor Ekrem Karakaya’nın 7 ve 8 yaşlarında iki kız çocuğu vardı.

Doktor Karakaya’nın öldürülmesi üzerine TBB iki gün grev kararı aldı.  

- Advertisment -