Ana SayfaHaberlerLeyla Zana’dan Newroz’da yerel seçim ve çözüm süreci mesajları: Yolun yeniden açılmasına...

Leyla Zana’dan Newroz’da yerel seçim ve çözüm süreci mesajları: Yolun yeniden açılmasına hazır mısınız?

Diyarbakır'da onbinlerce insan yağmurlu havaya rağmen Newroz meydanında toplandı. Meydana DEM lideri Tuncer Bakırhan ve Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’la birlikte gelen Leyla Zana, yıllar sonra sessizliğini bozdu, konuşmasının Kürtçe bölümünde çözüm süreci ve yerel seçimler için kritik mesajlar verdi: "1993’te Öcalan ilk kez barış yolunu ve yöntemlerini konuşmaya başladı. Bu yolun bir daha açılmasına hazır mısınız? Tek kelime ile soracağım size. Evet mi?", “Bir yandan CHP bir yandan AKP diğer yandan MHP. ‘Kürtlere yaptıklarımızdan Kürtler razı ki bize destek veriyor’ diyorlar. Ama biz irademizi sadece kendimiz için kullanacağız.”

Bu yıl 15 Mart’ta startı verilen Newroz kutlamalarının finali Diyarbakır Bağlar’da yapılıyor.

Newroz Parkı’ndaki kutlamaya DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Leyla Zana ve çok sayıda konuk katılıyor.

Leyla Zana ve Tuncer Bakırhan ve Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan meydana birlikte geldi.

Resim

Bu yıl Newroz alanına giriş 6 farklı kapıdan giriş yapılıyor.

Bağlar’daki Newroz kutlamasına erkekler şal u şepik, kadınlar da hiçik adı verilen geleneksel Kürt kıyafetleri ile katılıyor.

Leyla Zana ve Tuncer Bakırhan Diyarbakır’daki Newroz kutlamalarında birlikte halay çekti.

Diyarbakır’daki Newroz’da Leyla Zana yıllar sonra sahneye çıktı.

Zana konuşmasında çözüm süreci mesajı verdi:

“1993’te Öcalan ilk kez barış yolu ve metodlarını konuşmaya başladı. Öcalan’ın bir daha bu yolu açmasına hazır mısınız? Tek kelime ile soracağım size. Evet mi?”

Leyla Zana ayrıca şunları söyledi:

“Bir yandan CHP bir yandan AKP diğer yandan MHP. ‘Kürtlere yaptıklarımızdan Kürtler razı ki bize destek veriyor’ diyorlar. Ama biz irademizi sadece kendimiz için kullanacağız. Hep birlikte seçimden sonra barışın önünü açalım.”

- Advertisment -