Ana SayfaHaberlerGündemDiyarbakır’da Yeşil ve Sol mutsuzluğu

Diyarbakır’da Yeşil ve Sol mutsuzluğu

Diyarbakır’da Yeşil ve Sol Parti 8 milletvekili çıkardı. Şehirde tanınmayan ve ikisi hariç Diyarbakırlı olmayan adaylara tepkiler sandığa yansıdı. Listedeki iki Diyarbakırlıdan biri olan eski Diyarbakır Baro Başkanı avukat Mehmet Emin Aktar’ın dokuzuncu sıraya konduğu için seçilememesine şehirde tepki var. Yerel gazeteler YSP’yi eleştiren manşetlerle çıktılar.

9 nisanda kesin listeler açıklandığında Diyarbakırlı seçmenlerin çoğu, YSP’nin üçüncü sıradan aday gösterdiği gazeteci Cengiz Çandar ve dokuzuncu sıradan aday gösterdiği eski Diyarbakır Barosu başkanı Mehmet Emin Aktar dışında diğer adayları pek tanımıyordu. 

Bu adaylardan da sadece Mehmet Emin Aktar ve son sıradan aday gösterilen Samet Mengüç Diyarbakırlıydı. 

Sonuçta YSP Diyarbakır’dan 8 milletvekili çıkardı. AK Parti üç milletvekili alarak sürpriz yaptı. CHP de yıllar sonra şehirden ilk kez milletvekili çıkarmayı başardı 

Seçimlerin ardından YSP’li seçmenler artık hoşnutsuzluklarını ve hayal kırklıklarını açıkça dile getiriyor.

Diyarbakır’da yayın yapan Tigris Haber Gazetesi, HDP ve YSP’li yöneticilerin özeleştiri mahiyetinde olan “Başarısızlık var” sözlerini manşete taşıdı.

Yine Diyarbakır’da yayın yapan Amida Haber gazetesi ise ‘’Kürtler HDP’yi uyardı” manşetiyle çıktı.

Sonuca tepkiler yükseliyor. 

Diyarbakır ve Batman’ın tanınmış siyasetçilerinden Avukat yazar Ahmet Öztekin: 

“HDP ve YSP’nin bölge halkının görüşlerinin dikkate almadı. Eğer HDP ve YSP bölge halkının görüşlerini dikkate alsaydı bölgede ve Diyarbakır’da çok sevilen Mehmet Emin Aktar, gibi deneyimli bir siyasetçiyi listenin sonlarına almazdı. CHP Diyarbakır Barosu’na başkanlık yapmış Sezgin Tanrıkulu’nu listede birinci sıradan gösteriyor ama HDP ve YSP yine Diyarbakır Barosu başkanlığı yapmış Mehmet Emin Aktar’ı 9. sıradan gösteriyor bu bile HDP’nin bölge insanının istek ve hassasiyetlerine ne kadar duyarsız olduğunun göstergesidir”

Gazeteci yazar ve yönetmen Ömer Faruk Baran:

“Sezgin Tanrıkulu da Diyarbekir’de baro başkanlığı yaptı Mehmet Emin Aktar da. Tanrıkulu, Diyarbekir CHP 1. sıradan seçilirken, Yeşil Sol Parti’nin şehirde 9. sıradan gösterdiği Aktar seçilemedi. Diyarbekir’de Yeşil Sol 8, AK Parti 3, CHP 1 vekil çıkarıyor.”

- Advertisment -