Ana SayfaHaberlerMenzil’e cenaze akını: Adıyaman ve çevre illere giden tüm uçaklar, otobüsler doldu,...

Menzil’e cenaze akını: Adıyaman ve çevre illere giden tüm uçaklar, otobüsler doldu, otellerde yer yok

Menzil Tarikatı şeyhi Abdulbaki Erol’un cenaze töreni için ülkenin her yerinden Adıyaman Menzil Köyü’ne akın var. THY’nin Adıyaman ve çevre illere koyduğu tüm normal ve ek uçak seferleri doldu. Otobüslerde yer yok, şehirdeki tüm oteller şimdiden doldu. Cenaze aracı uzun bir konvoy eşliğinde İstanbul’dan Adıyaman’a doğru hareket ediyor. Cemaatin kanalından “kadınların ve çocukların cenazeye gelmemesi, ailenin onları gelmiş kabul edeceği” anonsları yapılıyor.

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında hayatını kaybeden Menzil Cemaati lideri Abdülbaki Erol’un cenazesi bir konvoy eşliğinde Adıyaman Menzil’e götürülüyor. Cenaze aracını takip edenler, sosyal medyadan videolar paylaşıyorlar.

Menzil Cemaati’ne ait Semerkand televizyonunda da yayın akışına ara verildi. Sadece Kuran okunuyor ve yarın öğleden önce kılınması beklenen cenaze ile ilgili uyarılar yapılıyor: “Kardeşlerimiz mümkün olduğunca toplu bir şekilde trafik kurallarına uyarak Menzil’e gidebilirler. Cenaze namazına yetişemezsek üzülmeyelim. Hanım, çocuk ve sağlık problemleri olan kardeşlerimizin taziye ziyaretlerini ertelemelerini rica ediyoruz. Gavs-ı Sani hazretlerinin aile fertleri bu kardeşlerimizin taziyelerini cenazede hazır bulunmuşlar gibi kabul etmektedir.”

Adıyaman’a yapılan uçak ve otobüs seferlerinde yer yok. THY’nin Adıyaman ve çevre illere koyduğu ek seferler bile kısa sürede doldu.

İstanbul -Adıyaman bütün seferler dolu.

Ankara -Adıyaman seferleri konulan ek seferlere rağmen aktarmalarda bile yer yok.

Sadece Adıyaman’a değil çevre illerden Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep’e de ek seferler konuldu. Ama o seferler de kısa sürede doldu.

Adıyaman ve çevre illerdeki otellerde de yer yok. Bölgede yaşayan Menzil cemaati üyeleri dışarıdan gelenleri evlerinde misafir ediyorlar.

Sadece Adıyaman’a değil Adıyaman’a komşu illere bile otobüs bileti bulmak imkansız gibi.

Menzil cemaatinin merkezi olan Menzil köyüne şimdiden binlerce insan gelmiş durumda

Abdulbaki Erol’un mezar yeri de hazırlandı. Cenazenin köye gelir gelmez namazın ardından defnedilmesi bekleniyor.

- Advertisment -