Ana SayfaHaberlerSon 20 TL’siyle lotodan 60 TL kazandı, onunla da loto oynadı: 247...

Son 20 TL’siyle lotodan 60 TL kazandı, onunla da loto oynadı: 247 Milyon TL Silvanlı ‘Ciğer Baba’ya

Nakliye şirketi iflas eden ve doğduğu Diyarbakır'ın Silvan ilçesine geri dönen 60 yaşındaki “Ciğer Baba” lakaplı Fevzi Badıkan, sayısal loto makinesine oynattığı 60 liralık kupon ile şimdiye kadar Türkiye'de şans oyunlarında verilen en büyük para ödülü olan 247 milyon TL’nin sahibi oldu. Badıkan, büyük ikramiyeyi kazandığı 60 liralık kuponun parasını da bir önceki çekilişten kazanmıştı.

Üç ile yayılan bölgenin en büyük aşiretlerinden ‘’Badıkan Aşireti’’ mensubu olan 1963 doğumlu 5 çocuk babası Fevzi Badıkan, daha önce nakliye sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın sahibiydi. Birkaç yıl önce iflas eden Badıkan, ailesiyle birlikte önce İzmir’e sonra Ankara’ya taşındı. Buralarda çeşitli işlerde çalışan Badıkan, daha sonra yine memleketi Silvan’a geri döndü.

Silvan’da çok sevilen ‘’ciğer baba’’ lakaplı Fevzi Badıkan, ailesi ve akrabalarının karşı çıkmasına rağmen sık sık sayısal loto oynuyordu.

Büyük ikramiyeyi kazanmadan önce oynadığı son çekiliş onun hayatını değiştirdi. Cebinde kalan son 20 lirasıyla oynadığı kuponla 60 lira kazanan Badıkan, bu parayla tekrar makineye 10 kupon oynatarak Türkiye’de şans oyunlarında verilen en büyük para ödülünün sahibi oldu.

Şans oyunlarında ikramiye kazanan diğer talihlilerin aksine büyük ikramiyeyi kazandığını saklamayan Fevzi Badıkan, ikramiyeyi kazandığını öğrenir öğrenmez soğukkanlılıkla ailesine ve akrabalarına haber verdi. İkramiyenin tahsili için iki yeğenine vekalet veren Fevzi Badıkan, yeğenleri aracılığıyla yaptığı açıklamada “aşiretinin desteğiyle bölgede yatırımlar yaparak tekrar iş hayatına atılacağını” söyledi.

- Advertisment -