Ana SayfaHaberlerGündemKulp’ta “Neden İmam’a sahip çıkmadınız” gerginliği iki korucu aşiretini karşı karşıya getirdi

Kulp’ta “Neden İmam’a sahip çıkmadınız” gerginliği iki korucu aşiretini karşı karşıya getirdi

Geçen hafta Cuma Namazı’nda Diyanet’in hutbesinin şehitlerle ilgili kısmını okumadığı için Kulp Kaymakamı tarafından darp edilen imam M.K’nın mensubu olduğu Badıkan aşiretinden bir grubun Xiyan aşiretinden olan AK Parti Kulp İlçe Başkanı’nın kardeşini dövmesi üzerine iki aşiretin mensupları arasında ilçe merkezinden gerginlik yaşandı. Gerginlik üzerine iki korucu aşiretini barıştırmak için AK Parti eski milletvekilleri Mehdi Eker ve İhsan Arslan devreye girdi.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde geçen hafta yaşanan imam-kaymakam tartışması ilçede gerginliğe neden oldu.

İmamın akrabaları ile AK Parti ilçe Başkanının akrabaları arasında yaşanan gerginlikte iddialara göre AK Parti ilçe Başkanının kardeşi imamın yakınları tarafından tartaklandı.

‘Neden imama sahip çıkmadınız’ tartışması ile başlayan gerginlikte Badıkan aşiretinden olan imamın yakınları Xiyan Aşireti’nden olan AK Parti İlçe Başkanı’nın yakınları ilçe merkezine toplandı ve kavgaya tutuştu.

AK Parti ilçe Başkanının kardeşinin tartaklanması olayına karışanların karakolda ifadeleri alındı.  Eski AK Parti milletvekili İhsan Arslan ve eski bakan Mehdi Eker Kulp’a giderek iki korucu aşiretini barıştırmaya çalıştı.

- Advertisment -