Ana SayfaHaberlerDedeoğulları katliamı sanığı o soruyu yanıtsız bıraktı

Dedeoğulları katliamı sanığı o soruyu yanıtsız bıraktı

Konya’da Dedeoğlu ailesinden yedi kişiyi öldüren Mehmet Altun beşinci kez hakim karşısına çıktı. Dedeoğlu ailesinin avukatı, sanık Altun’a katliamdan sonra 112 Acil Çağrı Merkezi ve polis ile olan 45 dakikalık telefon görüşmesinde “Beş kişiyi daha öldüreceğini söyledin mi” diye sordu. Sanık Altun “Size cevap vermek istemiyorum, gerekli ifadeyi mahkemeye verdim” diye konuştu. Duruşma sonrası açıklama yapan Dedeoğlu ailesi avukatı “Katliamdan sonraki 45 dakikalık 155'i arama kaydı, 14 aydır ısrarla hâlâ dosyaya getirtilmiyor. O kayıtta Emniyet ile ‘Benim haricinde kimseye dokunulmasın’ pazarlığı yapılmış olması ihtimali çok yüksek.”

Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi öldüren Mehmet Altun, katliam sonrası 112 Acil Çağrı Merkezi ve polis ile 45 dakika boyunca yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili sorulara yanıt vermedi.

Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Mehmet Altun (33), beşinci kez hakim karşısına çıkarıldı. Duruşmada Dedeoğulları ailesinin avukatı, Altun’a, saldırı sonrası 112 Acil Çağrı Merkezi ve polis ile 45 dakika boyunca yaptığı telefon görüşmesi hakkında “5 kişiyi daha öldüreceğini söyledin mi?” sorusunu yöneltti. Altun da ”Size cevap vermek istemiyorum. Ne cevap versem de anlamayacaksınız. Ben gerekli ifadeyi mahkemeye verdim” dedi. 

Konya’da Dedeoğulları Ailesi’nden 7 kişinin öldürülmesi ile ilgili duruşmanın sonrasında Dedeoğulları Ailesi’nin avukatı Abdurrahman Karabulut, kişisel sosya medya hesabı twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda mahkeme sürecine ilişkin bilgiler verdi.

Dedeoğulları Ailesi’nin avukatı Abdurrahman Karabulut, bugün yaptığı sosyal medya paylaşımlarında mahkeme sürecine ilişkin bazı bilgiler verdi. Sürecin hukuksuz ilerlediğini öne süren Karabulut, “14 aydır taleplerimiz reddediliyor” dedi.

Karabulut’un o paylaşımı:

“Tetikçi’nin katliamdan sonra 45 dk’lık 155’i arama kaydı 14 aydır ısrar ile hâlâ dosyaya getirtilmiyor. O kayıtta emniyet ile pazarlık yapılma ihtimali çok yüksek. Pazarlıkta; “Benim haricinde kimseye dokunulmasın” pazarlığı ihtimali çok yüksek. Tetikçi’nin suç ortakları olduğunu düşündüğümüz akrabaları hakkındaki suç duyurusunda bulunulması talebimiz red edildi. Zira,cezaevi görüşme kayıtlarında, tetikçi’nin dayıları ve eşi ile yaptığı görüşme kayıtlarında suça yardım ve iştirak açısından yeni deliller ortaya çıkmıştır.”

Öte yandan saldırı öncesi yaşanan kavga nedeniyle tutuklu bulunan sanıklardan Lütfi Keleş de savunmasında, ”Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. 20 yıldır aynı yerde yaşıyoruz. Ben cezaevindeyken ne oldu, bilmiyorum. Aramızda husumet yok” diye konuştu.  

Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Altun’un tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 27 Ekim’e erteledi. 

- Advertisment -