Ana SayfaHaberlerErdoğan, Emine Şenyaşar’ı kabul edecek mi?: “Randevu ayarlanacağı söylendi”

Erdoğan, Emine Şenyaşar’ı kabul edecek mi?: “Randevu ayarlanacağı söylendi”

Şanlıurfa Suruç’taki Şenyaşar Katliamı’nda eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar, 4 gündür TBMM’nin önünde “adalet nöbeti” eylemi yapıyor. Emine Şenyaşar’ın, DEM Parti Şanlıurfa milletvekili olan oğlu Ferit Şenyaşar: “Adalet Bakanı Tunç ile iki kere görüştük, ‘Aman aramızda kalsın’ dedi. Çözmek istedi ama aciz kaldı. Cumhurbaşkanı’ndan randevu istedik. TBMM Başkanı özel kalemi, Cumhurbaşkanı’yla randevu talebi için, Cumhurbaşkanı Danışmanı Yalçın Akdoğan’la görüştüklerini, anne ile bir randevu ayarlanacağını söylediler.”

Şanlıurfa Suruç Devlet Hastanesi’nde 2018 genel seçimleri öncesinde yaşanan Şenyaşar Katliamı’nda eşi Esvet Şenyaşar ile oğulları Adil Şenyaşar ve Celal Şenyaşar öldürülen Emine Şenyaşar, dört gündür TBMM’nin önünde “adalet nöbeti” eylemi yapıyor.

846 gün Şanlıurfa Adliyesi’nin önünde, 124 gün de Adalet Bakanlığı’nın önünde adalet nöbeti eylemi yapan Emine Şenyaşar; TBMM önündeki oturma eylemine başladığından bu yana geceleri, geçen yıl DEM Parti’den Şanlıurfa milletvekilliğine seçilen oğlu Ferit Şenyaşar’ın Meclis’teki ofisinde kalıyor.

“Adalet Bakanı’yla iki kere görüştük, ‘aman aramızda kalsın’ dedi”

Ferit Şenyaşar, Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’a verdiği mülakatta Adalet Bakanlığı önündeki nöbete devam ederken Bakan Yılmaz Tunç’la iki kere görüştüklerini belirterek şunları söyledi:

“Bakan görüşmelerin medyaya yansımasını istemedi. ‘Aman aramızda kalsın’ dedi. Hep duruşma tarihlerini sordu. ‘Çözülecek’ dedi. Bize hep ümit verdi. En son duruşmadan bir gün önce de görüştük makamında, ‘Çözeceğiz, mahkeme heyetiyle görüşüyoruz, adaleti sağlayacağız’ dedi. Ama mahkeme heyeti değişti duruşmadan önce. Gerçekten çözmek istedi, çözmeye çalıştı ama aciz kaldı, çözemedi.”

“AK Partili vekiller bizi haklı buluyor”

“AK Parti’den pek çok milletvekili bizi haklı bulduğunu söylüyor. Çoğu milletvekiliyle görüştüm. Herkes rahatsız, hepsinin vicdanları annemden yana. Hepsiyle görüşüyoruz burada, kulislerde. Hepsi diyor ki, ‘Biliyoruz, haklısınız. Biz bu olaydan sonra o aileyle görüşmüyoruz. Cenazelerine, taziyelerine, düğünlerine gitmiyoruz.’ Parti içinde istenmeyen bir kişi ama Cumhurbaşkanı onu koruyor. Milletvekilliği bitti ama Cumhurbaşkanı onu MYK’ya aldı.

“Numan Kurtulmuş, ‘Eylem haklı ama eylem yeri Meclis olmamalı’”

“TBMM önünde nöbete başlayınca Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş aradı. Kurtulmuş, ‘Anne haklı ama eylem yeriniz Meclis olmamalı’ dedi. Ama bu doğru değil. Olay yaşandığında partimiz bir araştırma önergesi verdi ve Meclis’in bu olayı araştırmasını istedi. Ama AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Meclis de sorumlu yani. Adalet Bakanı çözemedi ve Meclis’e taşıdık. Meclis, Numan Kurtulmuş yargıya müdahale etsin istemiyoruz. Bu adaletsizliği görsün ve sorumluluk alsın istiyoruz.

“Meclis Başkanı özel kalemi Cumhurbaşkanı ile randevu ayarlanacağını söyledi”

“Cumhurbaşkanı’ndan bir randevu talebinde bulunduk. Cumhurbaşkanı Erdoğan sadece kendi milletvekilini dinledi, ailemiz hakkındaki iftiraları veri kabul etti ve ailemiz aleyhinde miting meydanlarında propaganda yaptı. Bu davada adalet sağlanmamasının en büyük sebebi olaydan sonra yaptığı açıklamalarıdır. Çünkü o açıklamalarıyla yargıyı tahakküm altına aldı. Bizim Cumhurbaşkanı ile görüşmek istememizin en önemli sebebi olayın yargı zemininde ilerlemesini sağlamak istemememiz ve adalet istememiz. Benimle görüşmesin, anneyle görüşsün, anneden helallik istesin, bir açıklama yapsın, biz eylemimizi sonlandıracağız. Yuvası yıkılmış, evlatları katledilmiş, 6 yıldır gözyaşı dinmeyen bir anne var.”

Meclis Başkanı özel kaleminin dün Cumhurbaşkanı ile randevu talebine ilişkin kendilerine dönüş yaptığını söyleyen Şenyaşar, “Cumhurbaşkanı Danışmanı Yalçın Akdoğan ile görüştüklerini, anne ile bir randevu ayarlanacağını söylediler” dedi.

Ne olmuştu?

Geçen dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın milletvekili seçildiği 2018 seçimleri öncesi Suruç’taki seçim çalışması sırasında yakınları ile Şenyaşar ailesi üyeleri arasında başlayan tartışma silahlı çatışmaya dönüşmüştü.

Çatışmada Celal Şenyaşar ile Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmiş, iki ailenin yaralıları da Suruç Devlet Hastanesi’ne götürülmüştü. Yıldız’ın akrabalarının hastanedeki saldırısı sonucu Adil Şenyaşar ve Esvet Şenyaşar hayatını kaybetmişti.

- Advertisment -