Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Kürtçe müzik dinleyip halay çeken öğrenciler darp edildi

ÖZEL HABER | Kürtçe müzik dinleyip halay çeken öğrenciler darp edildi

Kendilerini Karamanoğlu Mehmetbey Ülkücüleri adıyla tanıtan bir grup, üniversitenin yurdunda Kürtçe müzik dinleyip halay çeken öğrencileri bir depoya kapatarak darp etti. Grup, öğrencilerin telefonlarına da el koydu ve onların sosyal medya hesaplarından “ahlaksızca davranışımız nedeniyle mukaddes Türk halkından özür dileriz” mesajını paylaştı.

Karaman’da bulunan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde, Kürtçe müzik dinleyip halay çeken öğrenciler, kendilerine Karamanoğlu Mehmetbey Ülkücüleri adını veren bir grubun saldırısına uğradı.

Depoda darp

31 Mart’ta Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdunda, Kürt öğrenciler Kürtçe müzik dinledi ve halay çekti.

Ertesi gün, halay çeken öğrencilerin bir bölümü, grup tarafından bir depoya sokularak darp edildi. Darp edilen öğrencilerin telefonlarına da el kondu ve öğrencilerin sosyal medya hesaplarından mesajlar paylaşıldı.  

Paylaşımda, “Dün gece yaptığımız ahlaksızca Kürtçe halay çektiğimizden dolayı, MUKADDES TÜRK Halkından ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin gerçek sahibi olan KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ ÜLKÜCÜLERİNDEN özür dileriz” ifadeleri yer aldı.

Darp edilen öğrencilerden biri psikolojisinin çok bozuk olduğu ve içine girdiği travmadan kurtulamadığı için Karaman’ı terk ederek memleketine döndü.

Vali müdahale etti

Edinilen bilgilere göre Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, saldırıdan haberdar olunca ilgili kurumlar ve temsilcileriyle toplantı yaptı ve “olayın kabul edilemez” olduğunu belirtti.

Rektörden Ülkü Ocakları’na ‘uyarı’ ziyareti

Üniversitenin rektörü Prof. Dr. Namık Ak da önceki gün (6 Nisan 2022) Karaman Ülkü Ocakları’nı ziyaret etti. Karaman Ülkü Ocakları’nın Twitter hesabından Rektör Ak’ın ziyaretinin vurgulandığı bir mesaj paylaşıldı. Ancak ziyaretin, yaşanan olay nedeniyle uyarı amacıyla yapıldığı belirtiliyor.

Saldırı hakkında bilgi almak için telefon ve mesajla ulaştığımız Karaman Ülkü Ocakları Başkanı Yusuf Başkocagil, konu hakkında konuşmadı.

- Advertisment -