Ana SayfaHaberlerTrabzon’da karanlık futbol gecesi

Trabzon’da karanlık futbol gecesi

Taraftarın sahaya attığı su, meşale ve diğer yabancı maddeler sebebiyle 10 dakika uzatma verilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçı 2-3 sonuçlandı. Maçtan sonra sahaya Trabzonspor taraftarının girmesi, gerginliği had safhaya çıkarırken Fenerbahçeli futbolcular soyunma odasına kaçmak zorunda kaldı.

Süper Lig’in 30. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe, Trabzon Papara Park’ta karşılaştı. Maçı Fenerbahçe 3-2 kazandı.

Maçın bitiş düdüğünün ardından Fenerbahçeli futbolcular sahanın ortasında galibiyet kutlaması yaparken Trabzonspor taraftarları sahaya inerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdı.

Yüzlerce taraftarın sahaya akın etmesiyle güvenlik görevlileri de taraftarları engellemeye çalıştı.

Taraftarların tekme ve yumruk atmasına sarı-lacivertli oyuncular da karşılık verdi.

Güvenlik güçlerinin de müdahalesiyle sarı-lacivertli oyuncular, tünelden geçerek soyunma odasına gitti.

Bakan Yerlikaya: “Derhal soruşturma başlatıldı”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, müsabakanın ardından yaşananlarla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı:

“Bu akşam oynanan Trabzonspor Fenerbahçe futbol karşılaşması sonrası sahaya giren seyircilerle ilgili kimlik belirleme çalışmaları ve maç sonu yaşanan olaylarla ilgili soruşturma derhal başlatılmıştır. Spor, her şeyden önce centilmenliktir. Futbol sahalarında şiddet olaylarının yaşanması asla kabul edilemez. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir.”

TFF’den de yaşanan olaylarla alakalı yazılı bir açıklama yapıldı:

“Trendyol Süper Lig’de Trabzonspor A.Ş. ile Fenerbahçe A.Ş. arasında oynanan maç sırasında ve maçtan sonra meydana gelen olaylarla ilgili; temsilcilerimiz ve devlet yetkililerimiz ile iletişim halindeyiz. 

Dostluk, barış ve kardeşlik oyunu olan futbolda yaşananlar asla kabul edilemez.  

Bu olayların tekrarlanmaması için soruşturmalar tamamlandıktan sonra olayların sorumluları ile ilgili gerekli cezai müeyyide uygulanacağından kimsenin şüphesi olmasın.”

Cumhurbaşkanı Danışmanı Uçum maçta olanlara kızdı: “Kimse Türkiye’yi test etmeye kalkışmasın”

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum ise Fenerbahçe-Trabzonspor maçında olanlara kızdı:

“Hiç kimse kendi özerk alanında “tek iktidarım” diye düşünmesin, Devlet her özerk alanı takip eder.Herkes bunun farkına varsın.

Konu hangi mecra olursa olsun, ister siyaset, ister ekonomi, ister hukuk, ister futbol fark etmez Devlet, Türkiye’ye bilerek ya da bilmeyerek yahut örtülü ya da açık Türkiye düşmanlığı üzerinden iş ve işlem içinde olanlara her zemini kaos üretmek için kullananlara karşı her türlü tedbiri alır.

Bu gece futbolda yaşananlar sadece kendi mecrasında kalmaz. Sorumlular gereken değerlendirmeyi yapmak zorundalar.

Hiç kimse hiç bir alanda ve hiç bir mecrada Bağımsız ve Güçlü Türkiye’yi test etmeye kalkışmasın.”

İçişleri Bakanı: 12 şahıs gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 18 Mart Pazartesi günü yaptığı açıklamada “Dün akşam oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig Futbol karşılaşması sonrası meydana gelen olaylarla ilgili 12 şahıs gözaltına alındı” dedi.

- Advertisment -