Ana SayfaÖZEL HABERDEVA partililere saldırı: “Tanıdığımız insanlar, sabah bir bakarız”

DEVA partililere saldırı: “Tanıdığımız insanlar, sabah bir bakarız”

DEVA Partisi Karaman İl Başkanı Burak Demirer ve gazeteci Hüseyin Ölger, MHP Karaman Merkez ilçe başkanı Muhammet Mustafa Gözel’in de içerisinde bulunduğu grubun saldırısına uğradı. Demirer ve Ölger, saldırıyı Serbestiyet’e anlattı. Demirer: “Saldırının arkasında kaçak bir yapıda MHP’li belediyenin araçlarının kullanıldığına dair açıklamamız var.” Ölger: “Haberleştirdikten sonra Karaman Emniyet Müdürü arayarak ilçeye gitmememizi, saldırı olabileceğini söyledi. Saldırıdan sonra gece hastaneye gelen Emniyet Müdürü’ne ‘neden gözaltına almıyorsunuz’ dedim. “Tanıdığımız insanlar, sabah bir bakarız” dedi, bu bir skandal.”

MHP’li bir grubun saldırısına uğrayan DEVA Partisi Karaman İl Başkanı Burak Demirer ve gazeteci Hüseyin Ölger olay gününü Serbestiyet’e anlattı. 

Burak Demirer, saldırının kaçak bir yapıya dair açıklamaları nedeniyle yapıldığını söylüyor: 

“Burada Kazım Karabekir ilçesinde kaçak bir yapı var, kaçak yapının inşaatıyla ilgili belediyenin denetimsizliği var. Bu inşaatı da belediye encümeni opere, ediyor öyle bir durum var. Bir şahıs kaymakamlığa ve belediyeye bu yapının kaçak olduğuna dair başvuruda bulunuyor. Konuyla ilgili bir araştırma başlatmak amacıyla biz de bunu yerel basında bir internet sitesinde haberleştirdik, bildiri yayımladık. Aynı zamanda orada belediyenin araçlarının kullanıldığına yönelik elimizde video var, kaçak bir yapıda belediyenin araçlarının kullanılması söz konusu. Bunları içeren bir bildirimde bulunduk, akabinde olay farklı yöne gitti. Dün akşam arkadaş grubumla İmaret Camii mevkiinde çay ocağında eski Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Köpüklü ve birkaç arkadaşımla oturuyorken Milliyetçi Hareket Partisi merkez ilçe başkanı ve ekibi geldiler pata küte girdiler. Dokuz kişilerdi, yüz çevremde, bel ve bacak bölgemde darp izleri var. Hastaneden eve geldim, karakola gideceğim, suç duyurusunda bulunacağım. Genel başkan yardımcılarımız geliyor zaten konu hakkında açıklamada bulunacağız. Olayın görüntüsü var, çay ocağının güvenlik kamera görüntülerini arkadaşlarımız aldılar ama daha izleme durumu olmadı. Milliyetçi Hareket Partisi bu konuya çöküyor diye üstüne gitmedik, şu an elimizde ama davanın seyrine göre birkaç gün içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız.” 

kişi, insanlar içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Saldırıdan kısa bir süre önce.

Gazeteci Hüseyin Ölger de DEVA Partisi il başkanının MHP’li Kazım Karabekir Belediyesi hakkında bazı açıklamalarda bulunacağını haberleştirdikten sonra Karaman Emniyet Müdürü’nün kendisini arayarak ilçeye gitmemelerini, saldırı olabileceğini söylediğini açıkladı. 

Ölger ayrıca, saldırının ardından gecenin üçünde hastaneye gelen emniyet müdürüne saldırganları neden gözaltına almadığını sorduğunu, “Tanıdığımız insanlar, sabah bir bakarız” cevabını aldığını, bunun bir skandal olduğunu ifade etti. 

DEVA Partisi Konya İl Başkanlığından yapılan açıklamada olay şöyle anlatıldı:
“Karaman İl Başkanımız M. Burak Demirer ve beraberindeki bir basın mensubu, saat 00.15 sıralarında MHP Karaman Merkez İlçe Başkanı ve beraberindeki yaklaşık 10 kişinin sopalı saldırısına uğramışlardır. Konya İl Başkanımız Dr. Seyit Karaca ve Teşkilat Başkanımız Av. Sefa Coşkun İlçe Başkanımız M. Burak Demirer’in durumu ile ilgilenmektedir. Bir gün sonra yapacakları basın açıklaması ile ilgili olduğu düşünülen saldırıyı yapanları lanetliyoruz. Hukuksuzlukları dile getirme noktasında gayret eden başkanımızı ve bizleri bu tür saldırılar yıldıramaz.” 

DEVA Partisi genel başkan yardımcıları Karaman’a gidiyor

DEVA Partisi genel başkan yardımcıları Sadullah Ergin, Medenî Yılmaz ve Mustafa Yeneroğlu, bugün Karaman il teşkilatını ziyaret edecek, Cuma namazı sonrasında da açıklama yapacak.  

- Advertisment -