Ana SayfaRÖPORTAJÖZEL RÖPORTAJ | Galip Ensarioğlu: “Amcası Salim Güran görmemesi gereken...

ÖZEL RÖPORTAJ | Galip Ensarioğlu: “Amcası Salim Güran görmemesi gereken bir şeyi gördüğü için Narin’i öldürmüş olabilir”

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Serbestiyet’e konuştu: “Tülbentin evde bulunması Narin’in eve ulaştığını gösteriyor. Ayrıca o gün, köyün gençleri de iki gün sonra olacak düğünün davetiyelerini dağıtmak için civar köylere gitmiş. Bunlar, Narin’in ‘görmemesi gereken’ bir şey gördüğü için, amcası Salim Güran tarafından öldürülmüş olabileceği düşüncesini akla getiriyor. DEM Partililer, aileden AK Parti aleyhinde laf alamayınca ‘Bunlar Hizbullahçı’ demeye başladı. Sözlerimi siyasi kazanç elde etmek için çarpıttılar."

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun, 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürüldüğünün ortaya çıkmasıyla ilgili önceki gün (8 Eylül) katıldığı bir yayındaki konuşması tepkilere neden oldu.

Ensarioğlu, katıldığı Sözcü TV yayınında “Bizlerin bazen bilmediği bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız. Konu çok hassas olduğu için onları da çok fazla üzecek bir şey söylemek istemiyoruz” diye konuşmuştu.

Sözleri Narin’in gözaltındaki yakınlarına destek olarak yorumlanan Ensarioğlu, Serbestiyet’in sorularını yanıtladı.

“’Ailedekiler gözaltına alınmamalı’ demedim”

“Bizlerin bazen bilmediği bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Aile de bizim dostlarımız” sözleriniz, kamuoyunda Narin Güran’ın ailesinden soruşturma kapsamında şüpheli konumunda olan kişileri “kolladığınız” yönünde tepkilere neden olmuştu. Siz ne söylemek istediniz?

Narin kızımızın canice öldürüldüğü bu acı olayı, siyasi tartışmalara çekmek isteyenler tarafından sözlerim çarpıtıldı. Soruşturma gayet ciddi bir şekilde yürütülüyor. Narin kızımızın otopsisinde alınan bulguların Adli Tıp’taki detaylı incelemelerin de tamamlanmasıyla düğümün de çözülmesini sağlayacak. Soruşturma neticeye de ulaşacaktır, bu caniliği yapanlar ve ortak olanlar kimlerse bu ortaya çıkarılacak ve hak ettiği cezaya çarptırılacaktır. Devlet bugüne kadar hiçbir konuda olmadığı kadar meselenin üzerine gidiyor. Toplum da bugüne kadar hiçbir konuda olmadığı kadar duyarlı ve farkında.

Soruşturma iyi bir şekilde devam ederken konuyla ilgili bilgi sahibi olmayanların söyledikleri, yayılan yanlış bilgiler ve özellikle de kızımızı kaybettiğimiz acı bir olayı siyasi tartışmalara çekmeye çalışanların yorumları bilgi kirliliği yaratıyor.

Bu yanlış yorumlara ve soruşturmanın gizlilik esasında yürümesine vurgu yaptım. Konuyu ilk günden beri takip ediyorum, bölgeyi de yakından biliyorum, söylediğim gibi aileden de dostlarım var. Tamamen soruşturmanın gizliliğine vurgu yaptım.

“Ailede dostlarımız var” sözümü de çarpıttılar, “ailedekiler gözaltına alınmamalı” dediğimi bile yazanlar oldu. Aileden gözaltına alınanların olması, gözaltına alınmayanlar da dahil bütün ailenin suçlu olduğu anlamına gelmez. Ayrıca gözaltına alınan herkes kesinlikle suçludur da denemez elbette. Soruşturma henüz devam ediyor.

“Narin, ‘görmemesi gereken’ bir şey gördüğü için amcası tarafından öldürülmüş olabilir”

Sizin Narin’in öldürülmesiyle ilgili ortaya çıkan bilgilerden ve bölgeyle ilgili bilgilerinizden vardığınız bir değerlendirme var mı?

Bilindiği gibi zanlılardan biri, Narin’in cansız bedenini, Narin’in köy muhtarı olan amcası Salim Güran’ın kendisine teslim ettiğini ve kendisinin de dereye gizlediğini itiraf etti. Salim Güran zaten aracında Narin’in DNA izinin bulunması ve telefonundaki verilerini silmesi gibi tespitler sonrası geçen hafta tutuklanmıştı.

Narin’in Kur’an kursundan çıkarken başında bulunan tülbenti de ailesiyle birlikte yaşadığı evinde bulundu. Bu da önemli bir bilgi çünkü Narin’in eve ulaşmadan kaçırılmış olabileceği gibi tahminler de yürütülüyordu. Ancak tülbentin evde bulunması Narin’in eve ulaştığını gösteriyor.

Ayrıca o gün, köyün gençleri de iki gün sonra olacak düğünün davetiyelerini dağıtmak için civar köylere gitmiş.

Bunlar, Narin’in “görmemesi gereken” bir şey gördüğü için, amcası Salim Güran tarafından öldürülmüş olabileceği düşüncesini akla getiriyor. Henüz bunları reddediyor kendisi.

“Ailenin HÜDA PAR’la hiç ilgisi yok, İYİ Parti’de görev yapan var”

Güran ailesinden dostlarınız olduğunu söylediniz. Ailenin Hizbullahçı olduğu ya da HÜDA PAR’a yakın olduğuyla ilgili iddialar da ortaya atılıyor. Ailenin HÜDA PAR’la bir ilgisi var mı?

HÜDA PAR’la hiçbir ilgileri yok. Daha önce benim Doğru Yol Partisi’nde il başkanlığı yaptığım dönemde il yönetimimizde Güran ailesinden bir dostumuz vardı. Narin’in rahmetli dedesi de benim dostumdu.

Aile ağırlıklı olarak Refah geleneğinden gelen bir aile. O aileden bir dönem İYİ Parti’de il yöneticiliği yapan oldu. Halen AK Parti Bağlar ilçe yönetiminde olan bir yeğenleri var. Ailedekiler, Molla Gürani’nin torunları olduklarını söyler. Güran soyadı da oradan geliyor.

“DEM Partililer aileden AK Parti aleyhine laf alamayınca ‘Bunlar Hizbullahçı’ demeye başladı”

O zaman bu HÜDA PAR iddiaları nereden çıkıyor?

DEM Partililer Narin kızımızın kaybolduğu ilk günlerde köye gittiler. Pek bir oylarının olmadığı, etkilerinin olmadığı bir köy. Aileden devlet aleyhine, AK Parti aleyhine açıklamalar almaya çalıştılar, aileyi bu yönde kışkırttılar.

Aileden bu tip siyasi tepkiler alamayınca bu sefer aileyi hedef alan açıklamalara başladılar. “Bunlar Hizbullahçı” diye bir propagandaya başladılar.

Benim açıklamamdan sonra da benim sözlerimi çarpıtan bir propaganda başladı. Meseleyi Narin kızımızın canice öldürülmesi üzerinden siyasi bir kazanç elde etmeye çevirdiler.

- Advertisment -