Ana SayfaGÜNÜN YAZILARIAlper Bey’in tahammülfersâ nezaketsizliği!

Alper Bey’in tahammülfersâ nezaketsizliği!

Efendim Cumhurbaşkanımızın Kıbrıs’ta cumhurbaşkanlığı ve parlamento binalarının yerine bu milletin şanına uygun binalar yapması meğer nezaketsizlikmiş. Kıbrıslılar ya şu anki binalardan memnunsalarmış… Bunca yılın gazetecisi Alper Bey herhalde heyecandan işin püf noktasını kaçırmış.

Sevgili okuyucular bu vesile ile hepinize merhaba. Beni bilen bilir… bilmeyenler de inşallah yazılarımla kısa zamanda öğrenmiş olacak. Sağ olsun Serbestiyet editörü Alper Görmüş beyin ‘bize dışarıdan bakan ama içimizi okuyan biri lazım’ demesi üzerine, bu sitede çıkacak yazıların aklıselime uygun değerlendirmesi için karşınızdayım.

İlk yazımı da Alper beye ayırmayı uygun buldum. Duyduğuma göre burada yazan kişilerin çoğu alınganmış. Hem Alper Bey ikide bir ‘nasıl da yanıldım’ tadında yazılar kaleme aldığına göre onunla başlamak en iyisi…

Efendim Cumhurbaşkanımızın Kıbrıs’ta cumhurbaşkanlığı ve parlamento binalarının yerine bu milletin şanına uygun binalar yapması meğer nezaketsizlikmiş. Kıbrıslılar ya şu anki binalardan memnunsalarmış…

Bunca yılın gazetecisi Alper Bey herhalde heyecandan işin püf noktasını kaçırmış. Kıbrıslılar tabii ki şimdiki binalardan memnundur. Şuncacık bugüne dek ne gördüler ki? Küçücük adanın bir köşesine sıkışmış eskiden kalma gecekondularda yaşamayı sürdürüyorlar. Bir süre önce yetkililere söylemiştim, Kıbrıslıları aynen muhtarlara yaptığınız gibi parti parti külliyeye getirin de mimari irfan, haşmet görüp fıtratlarını tanısınlar.

(Laf aramızda anlaşılan bazı editörlerin de bu şekilde ağırlanması iyi olacak…)

Cumhurbaşkanımız bu yeni binalarla Kıbrıslı Türk’ün ufkunu açıyor, onlara dünya çapında bir ağırlık kazandırıyor. Nitekim Pakistan ve Azerbaycan heyetleri hemen Kıbrıs’a damlamış. Herhalde kumarhaneler için değil, değil mi?

Şükür ki Allah bize her şeyden anlayan, bize layık olanı bilen ve bizi bundan esirgemeyen bir dünya lideri bahşetmiş. ‘Bu binalar size yakışmaz’ diyorsa el hak doğrudur. Hele ‘size askeriye bölgesinde cumhurbaşkanlığı sarayı, meclis, millet bahçesi kuracağım’ diyorsa bir bildiği kesin vardır ve o da doğrudur.

Hangi Kıbrıslı vatandaşlığı tüm veçheleriyle bizim askerimizin güvenli kolları arasında tatmayı istemez?

Cumhurbaşkanımızın bu dahiyane hamlesini kavrayamayıp görüntüye takılan Alper Bey’e ne demeli? Bu vahim nezaketsizliği için özür dilemeyi düşünür mü acaba?

- Advertisment -