Ana SayfaYazarlarBaşarılı çocuklar açıkta kaldı!

Başarılı çocuklar açıkta kaldı!

 

Bizim eski eğitim sistemimiz FETÖ dershanelerine göre kurgulanmıştı.

Yıllar böyle geçti.

 

Sonra aklımız başımıza geldi, FETÖ’ye “imamın ordusu” yetiştiren sisteme son verdik.

 

Ama yerine yeni bir sistem koyamadığımız için etrafı belirsizlik kapladı. 

 

Bu belirsizlikten, en çok ortaokuldan liseye geçen öğrencileri eleyen, yönlendiren ve dağıtan TEOG etkilendi. 

 

Anî bir kararla TEOG’u kaldırdık.

 

Bence iyi yaptık. Ancak bunu hiçbir hazırlık yapmadan, enine boyuna tartışmadan gerçekleştirdik.

 

TEOG kaldırıldıktan sonra bizzat Başkan Erdoğan “çocuklarımızı bu eziyetten kurtaracağız” şeklinde bir açıklama yaptı. 

 

Biz aileler açıklamayı artık sınav olmayacak, çocuklar artık liselere eskisi gibi, yani özellikle başarı durumları da dikkate alınarak yerleştirilecek diye okuduk.

 

Aileler, öğrenciler ve öğretmenler uzun süre bu şekilde hareket etti.

 

Ancak çok geçmeden Anadolu liseleri için sınav yapılacağı, ama bu sınavın öğrencileri açıkta bırakmayacağı açıklandı.

 

Sonunda sınav gerçekleşti. Birkaç gün önce de sonuçları açıklandı. Deyim yerindeyse kıyamet koptu. Çünkü ortaya tuhaflık ve kaos çıktı.

 

Bu kaos ve tuhaflığı LGS sınavlarına giren kızım üzerinden açıklamak istiyorum.

 

Kızım ortaokul genel not ortalaması 95.6 olan başarılı bir öğrenci. Özellikle sayısal derslerde dikkat çekici sonuçlara imza atıyordu. Örneğin sık sık matematikten kendi ifadesi ile manşet çıkartıyordu. Kendi jargonunda bu 100 demekti.

 

Ancak bu güzel kızım (sosyal paylaşım ağlarındaki velilerin feryat figanının da gösterdiği üzere, diğer başarılı öğrenciler gibi)  LGS sınav sonuçlarında açıkta kaldı. Önünde iki tercih var. Ya imam hatip liselerini, ya da mesleki okullardan birini tercih edecek.

 

Kızım açısından ortaya çıkan tabloyu her açıdan değerlendiriyorum. Kızım ezberci olduğu için bu sonuç ortaya çıkmış olabilir mi?

Hayır, durum böyle değil.

 

Çünkü sınav soruları çok zordu. Ayrıca uzundu, zaman yeterli değildi. Bir önemli ayrıntı daha var. Okulda verilen eğitim formasyonuyla uyumlu olmayan bir mantık kapasitesine ihtiyaç gösteren sorular soruldu. İyi dershanelere giden öğrenciler bu mantığı alabilmişti. Ancak bizim gibi çocuğunu iyi dershanelere gönderemeyen ailelerin çocukları bu mantıktan mahrum kaldı. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesine gelen sınavda genel bir gariplik vardı. Ancak kimse peşine düşmedi.

 

Buradan Milli Eğitim Bakanlığına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen LGS sınavlarında genel not ortalaması 90 ve üzeri olan kaç öğrenci açıkta kaldı, açıklayalım. Ve bu öğrencilerin diğer başarılı öğrencilere oranı nedir, onu da deklare edelim.

 

Madem ki sınav kaldırıldı açıklaması yaptık, o zaman ortaokul başarı ortalaması 90 ve üzeri olan öğrencileri Anadolu liselerinden elemeyecek bir yol bulmak gerekir.

 

Sayın bakan!

 

Lütfen tuhaf bir sistemin ve bir garipliğin kurbanı olan başarılı öğrencilere sahip çıkın. TC tarihin en büyük beyin kıyımının önüne geçin.

 

- Advertisment -