Ana SayfaDış HaberGazze Savaşı’nda bugün | İsrail, El Cezire muhabirini darp ederek gözaltına aldı

Gazze Savaşı’nda bugün | İsrail, El Cezire muhabirini darp ederek gözaltına aldı

Bülent Şahin Erdeğer, savaşın, ölümlerin ve açlığın sürdüğü ama haberlerde alt sıralara düşmeye başlayan Gazze’de yaşanan bütün gelişmeleri takip ediyor. Bugün; Filistinliler şafaktan önce oruç öncesi yemeklerini yemeye hazırlanırken, İsrail güçleri yoğun hava bombardımanı altında Gazze Şehri'ndeki El Şifa hastanesine baskın düzenledi. İsrail güçleri, Gazze'deki El Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskın sırasında El Cezire muhabiri İsmail el-Ghoul'u darp ederek gözaltına aldı.

Filistinliler şafaktan önce oruç öncesi yemeklerini yemeye hazırlanırken, İsrail güçleri yoğun hava bombardımanı altında Gazze Şehri’ndeki El Şifa hastanesine baskın düzenledi. 

İlk bilgilere göre tanklar, cerrahi bölümü de dahil olmak üzere bazı binaları bombalamadan önce tıbbi tesisin etrafını sardı ve çok sayıda kişiyi öldürüp yaraladı. 

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in ağır bombardımanı nedeniyle hastanenin girişinde yangın çıktığını açıkladı. Bakanlık, hastanede barınan hasta ve ailelerin kuşatma altına alındığını da sözlerine ekledi. 

İsrail’in yoğun ateşinin oluşturduğu tehlike nedeniyle sağlık ekiplerinin komplekste vurulan ve yaralanan kişilere ulaşamadığı da bildirildi. 

İsrail ordusu ise Şifa’daki operasyonun Hamas yetkililerinin bölgede olduğu yönündeki bilgilere dayanılarak başlatıldığını açıkladı.

-İsrail güçleri Gazze’deki El Şifa Hastanesi’ne düzenlediği baskın sırasında El Cezire muhabiri İsmail el-Ghoul’u darp ederek gözaltına aldı.

-İsrail’in Nuseyrat mülteci kampına düzenlediği saldırıda aynı aileden çoğu kadın ve çocuk en az 36 kişi katledildi. Mossad Direktörü liderliğindeki bir heyetin ateşkes görüşmeleri için Katar’da olması bekleniyor ancak üst düzey İsrailli yetkililer Hamas’ın son ateşkes önerisini kınadı. 

-İsrail Şam’daki Hizbullah hedeflerini vurdu

Suriye muhalefetine bağlı Kulli Habira internet sitesi İsrail’in Şam’ın kırsal bölgesindeki Yabroud’da Hizbullah’a ait bölgeleri vurduğunu duyurdu. 

-İsrail ordusu, Gazze’nin merkezinde anti-tank ateşi sonucu İsrail askerinin ağır yaralandığını açıkladı. Ordunun bildirdiğine göre Muharebe Mühendislik Kolordusu’nun 601’inci Taburu’ndan bir asker, Cuma günü Gazze Şeridi’nin merkezindeki çatışma sırasında tanksavar ateşi sonucu ağır yaralandı.

-Lübnan Hizbullah bağlantılı Al Mayadeen TV’nin bildirdiğine göre, İsrail güney Lübnan kasabası Hiam’a saldırdı.

-Mısırlı kaynakların Katar merkezli The New Arab’a verdiği demeçte, Mısır Genel İstihbarat Servisi’nden üst düzey yetkililerin Hamas’ın rehine anlaşması teklifine verdiği son tepkiyi örgütün liderleriyle görüştüğü belirtildi.

-Hamas Komutanı Mervan İsa İsrail saldırısında ağır yaralandı ancak akıbeti belirsiz

Londra merkezli Şarku’l Avsat gazetesinin konuyla ilgili Filistinli kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Hamas’ın yüksek askeri komutanı Muhammed Dayf’in yardımcısı Mervan İsa, İsrail ordusunun Gazze’nin merkezindeki Nuseyrat’a düzenlediği son saldırıda ağır yaralandı, “ancak akıbeti belirsizliğini koruyor.” Geçen Cuma, güvenlik kaynakları Kabine bakanlarına Issa’nın gerçekten öldürüldüğünü gösteren kanıtların arttığını bildirmişti.

-İsrail Güvenlik kabinesi İsrail heyetinin Katar’a gitmesini onayladı

Tel Aviv merkezli Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre İsrail güvenlik kabinesi Pazar günü geç saatlerde toplandı ve İsrail heyetinin Hamas’la rehine anlaşması için görüşmelere devam etmek üzere Katar’a gitmesini onayladı. 

-Güney Kıbrıs’tan yapılan açıklamaya göre, Gazze’ye yardım taşıyan ikinci bir gemi de yakında yola çıkmaya hazır. 

-Protestocular Tel Aviv ve diğer İsrail şehirlerinin sokaklarını dolduruyor ve polis göstericilere müdahale ediyor. İsrail, Refah’a saldırma planını ilerletiyor gibi görünürken, BM ve diğerleri endişelerini dile getirmeye devam ediyor.

- Advertisment -