Ana SayfaDış HaberHayır, Hamas lideri savaşın ortasında yedinci kez evlenmedi

Hayır, Hamas lideri savaşın ortasında yedinci kez evlenmedi

MOSSAD’a yakın dezenformasyon hesaplarının dolaşıma soktuğu Hamas liderlerinden İsmail Heniyye’nin savaşın ortasında kendisinden 28 yaş küçük bir kadınla 7. kez evlendiği iddiası, İngilizce ve Arapça hesaplardan önce Türkçe’ye geçti, sonra da Yeniçağ gazetesine haber oldu. Her hesabın yeni ayrıntılarla değiştirdiği iddiaya Yeniçağ da Vahdettin benzetmesiyle katkı yaptı. Ama İsmail Heniyye hala tek eşli.

Yeniçağ Gazetesi Hamas liderlerinden İsmail Heniyye’nin Gazze’de katliamlar sürerken 7. kez evlendiği iddiasını gündeme getirdi.

metin, insan yüzü, ekran görüntüsü, kişi, şahıs içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Yeniçağ’ın, “Gazze yanarken 62 yaşındaki Hamas lideri 28 yaşındaki kızla evlendi. Bu olayı Vahdettin’in Sakarya savaşı sürerken evliliğini hatırlattı” manşetiyle verdiği haberde şöyle deniyordu: 

“Bu olay, İstanbul ve Anadolu işgal altındayken, tarihe “Subaylar Savaşı” olarak geçen Sakarya Meydan Muharebesi’nin en kanlı döneminde Padişah Vahdettin’in, kendisinden 43 yaş küçük olan 18 yaşındaki Nimed Nevzad ile evlenip görkemli bir düğünle gerdeğe girdiği olayı hatırlattı.”

Peki gerçekten Heniyye, 7. kez evlendi mi?

İddianın kaynağı MOSSAD’ın Open Source Intel (OSINT) birimi. İddia, OSINT’in @Osint613 adlı X hesabında yayınlanan bir görselle yayıldı:

 “Mazel Tov! (İbranice Tebrikler) İsmail Heniyye’ye yedinci eşiyle yaptığı son evliliğinden dolayı tebrikler. 28 yaşında”

insan yüzü, giyim, kişi, şahıs, eşarp içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Ardından Şebeketu’l Lübnaniye (@lebanonet) hesabı iddiayı ilerletti:

“Gelinin” adı Melek Khanji (28 yaşında). Nikah İstanbul’da İhvan’a mensup meşhur vaiz Vecdi Guneym tarafından kıyıldı.”

Bintul Yemen adlı başka bir hesap (@bentAlYemen2009) nikahın İstanbul’da değil Katar’ın başkenti Doha’da yapıldığını iddia etti. 

@Elwhylamya2 adlı bir hesap metne bu evliliğin Heniyye’nin 3. karısı olduğunu iddia etti.

Metin İngilizce’den Arapça’ya çevrilirken Heniyye’nin eş sayısı arttı.

@kyrixermis adlı İsrailli bir hesap Heniyye’nin 7. Eşi olduğunu iddia etti.

Türkçe’de de iddiayı @korayphlvglu adlı hesap İsrailli hesabı alıntılayarak “Hamas  lideri İsmail Heniyyeh (62), 28 yaşında bir kadınla evlendi. Bu Heniyyeh’nin 7. eşi. 8 Mart 2024’te Katar’da evlendiler. Kurmak istedikleri toplum tam olarak böyle bir şey. Bu genç kızın hayali 62 yaşında bir adamın 7. karısı olmak mı?” tweetiyle dolaşıma soktu.

Yeniçağ gazetesi de bu iddiayı alıp haber yaptı. 

Peki İsmail Heniyye gerçekten de evlendi mi? 

Hayır, İsmail Heniyye hala tek eşli. Hamas’a yakın kaynaklara göre iddialar İsrail dezenformasyonu.

insan yüzü, kişi, şahıs, giyim, adam, insan içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

İsmail Heniyye’nin tek eşi Emel Heniyye’den 13 çocuğu var. Emel Heniyye Hamas içerisinde aktif ve güçlü bir isim. İsmail Heniyye’nin dış temaslarında yanında bulunuyor.  

adam, insan, giyim, gökyüzü, takım elbise içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu
- Advertisment -