Ana SayfaHaberlerDünyaBiden’ın ordu-transseksüeller kararıyla alay eden Rus oligarkın hesapları kapatıldı

Biden’ın ordu-transseksüeller kararıyla alay eden Rus oligarkın hesapları kapatıldı

Twitter ve Facebook, “Putin’in Şefi” olarak anılan, Wagner özel güvenlik şirketi ile Rusya’nın ‘troll çiftlikleri’nin arkasındaki kişi olduğu ileri sürülen Rus oligark Yevgeny Prigozhin'in hesaplarını kapattı.

Prigozhin, internet şirketleri aracılığıyla ABD seçimlerine müdahale ettiği, Wagner özel güvenlik şirketi aracılığıyla da Ukrayna, Suriye, Mozambik ve Libya’da tehlikeli faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla ABD ve AB’nin yaptırım listesinde bulunuyor.

Prigozhin’e bağlı internet siteleri, geçtiğimiz Ağustos’ta Navalny’nin mahkemeden kaçmak için kendi kendini zehirlediği iddiasını öne sürmüştü.  

Twitter ve Facebook’un hesapları kapatma kararının, Prigozhin’in ABD Başkanı Joe Biden’in, Trump’ın orduda hizmet veren transseksüellere yönelik yasağını tersine çeviren icra emri hakkındaki paylaşımları nedeniyle alındığı ileri sürülüyor.

Prigozhin, Putin’e yemek servisi yaparken

Prigozhin dün, Biden’ın transseksüellerin ABD ordusunda hizmet etmelerine izin vermesiyle şöyle alay etmişti:

“Amerikan askeri makinesi zayıfladı. Bu, hiç kimsenin Amerikan birlikleriyle savaşmamasını sağlamak için alınan akıllıca bir karar. Efsaneye göre Pentagon, düşmanı etkileyen öyle psikotropik bir silah icat etti ki askerler birbirlerinden hoşlanmaya başlıyorlar. Kozmetik mağazaları ve eczaneler, krem, ruj ve hormon hırsızlığına karşı hazır olsun.”

Prigozhin’e ait Concord Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre, ünlü oligark sosyal medya devlerine karşı dava açmayı düşünüyor.

Prigozhin’in kapatılan Twitter hesabında kuralları ihlal ettiği için askıya alındığı notu yer alıyor.

Putin de onları cezalandıracak

Öte yandan Rusya da, geçen Cumartesi günü tutuklu muhalif lider Navalny’ye destek vermek amacıyla ülke çapında düzenlenen protesto gösterileri öncesinde, Navalny yanlısı videoları kaldırmadıkları için Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, VKontakte, Odnoklassniki ve YouTube’u para cezasına çarptıracak. Gerekçe, yetişkin olmayanların izinsiz mitinglere katılım çağrılarının yayılmasını önleme kurallarına uymamak.

- Advertisment -